Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 03. 11:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tűz ütött ki a Pala mögött

Tűz ütött ki a Pala mögött

Egy nagyjából három focipálya méretű terület kapott lángra szombaton este a Palatinus tó közelében. A lángok házak felé is terjedtek. Az esetről a kertvárosi polgárőrök számoltak be.

Mint kifejtették, szombaton 23:35-kor a Palatinus tó előtt mentek el, amikor az Öböl Music Beach mögött hatalmas füstöt és vörös fényt láttak.

„Dorog felől próbáltuk a helyet megközelíteni, de végig zsákutcák voltak. Rádión átszóltunk az esztergomi szolgálatnak, segítséget kérve, hogy több helyszínről tudjuk a tüzet megközelíteni. A mi csapatunk a 117-es úton Kesztölc felől ment, az Esztergomiak Dorog felől” – fejtették ki a polgárőrök közösségi oldalukon.

Közben a katasztrófavédelemmel folyamatos telefonos összeköttetésben voltak. Mind a két szolgálat utat talált a helyszínhez, ahol kiderült, hogy egy nagyjából három focipálya nagyságú terület lángokban áll.

„A lángok rohamosan terjedtek egy hétvégi házas terület felé, pár ház kerítését el is érték.

Az esztergomi csapat meg tudta közelíteni a lángokat és porral oltóval próbálták a tűz házak felé terjedését megfékezni.

A kertvárosi csapat a közben megérkező tűzoltókkal egy Kesztölc utáni sorompóval lezárt magánúton tudott bemenni a lángoló területet hátulról megközelítve.
A helyszínt elérve a tűzoltók megkezdték az oltást, mely körülbelül 40 percig tartott.
Közben a nagy helyismerete miatt telefonon felhívtuk az Öböl Music Beach tulajdonosát, aki még-e késői óra ellenére is egy drónt küldött a terület fölé, behatárolva a tűz nagyságát és terjedelmét, melyet ezúton is nagyon köszönünk” – tették hozzá a polgárőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.