Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 24. 05:01, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/VölnerPál

Új, műfüves focipályát avattak a József Attila iskolában

Új, műfüves focipályát avattak a József Attila iskolában

Új pályán focizhatnak az esztergomi József Attila Általános Iskola diákjai. A létesítmény a kormány, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a helyi önkormányzat közös összefogásával valósult meg.

Az eseményen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, hogy a TAO-programnak köszönhetően Esztergomban is több cég ajánlotta fel adóját. Így jöhetett létre a József Attila iskola pályája is.

Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke hozzátette, hogy ez a pálya kettős célt fog szolgálni, hiszen segíti a mindennapos testnevelést az iskolában, de a környéken élők is használhatják.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója kitért arra, hogy a 2011 óta tartó TAO-nak és a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési pályázatának köszönhetően közel 1000 pálya épült, illetve 1500 újult már meg országos szinten.
A József Attila iskola új pályájához szükséges önrészt az esztergomi önkormányzat biztosította.

Bánhidy László alpolgármester hangsúlyozta a város mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben se álljanak le az ehhez hasonló fejlesztések.
Iványi Pálné, az iskola igazgatója pedig elmondta, hogy az intézmény kiemelten fontosnak tartja a sport szeretetére nevelést, hiszen a sport a testi, lelki egészség megőrzésének egyik leghatékonyabb eszköze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT