Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 02. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

A múzeumok éjszakája programok, majd a Sörgyári capriccio előadás után a Hruscsov pincére voltam című darabbal indul miniturnéra Babits Mihály Kamaraszínház.

Június 22-én Babits Mihály Kamaraszínház is aktív résztvevője volt a Múzeumok Éjszakája programsorozatnak. 18:30-kor közös sétára invitálta a társulat névadójuk szobrától az előhegyi emlékházig. A menetet a Babits-házaspár vezette. A közös séta előtt még virágot és mécsest helyeztek el a résztvevők Eiczinger Ferenc házánál, illetve a Babits-szobornál. 19 órakor pedig rövid versműsorral emlékeztek a művészek (Bacsa Ildikó, Báhner Péter, Kanda Pál, Kéner Gabi, Maronka Csilla és Viczián Ottó Jászai-díjas színművész is) a költőfejedelem emléke előtt a Babits Mihály Emlékház verandáján.

Június 28-án Münchenben, június 29-én Erdingben szerepelt a Sörgyári capriccio előadással a társulat a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség és a Széchenyi Kör meghívására. Június 29-én pedig ellátogattak az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió búcsújára. A búcsú alkalmával felkeresték a művészek Bertolt Brecht szülőházát is.

Sörgyári capriccio előadás mellett a Hruscsov pincére voltam című darabbal is miniturnéra indul a társulat. Július 6-án a csongrádi Alkotóház-Művésztelep kertjében, július 7-én pedig a szegedi Horthy Csónakház vízi színpadán képviselik városunkat.

Az előadáshoz előzetese:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.