Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 24. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra élményautózás Esztergomban

Újra élményautózás Esztergomban

Ismét élményautózást rendeznek az esztergomi autóversenyzők. Sőt az esemény egyben egy balesetmegelőzési nap is lesz Esztergomban.

Helyszín: Mátyás király utcai kamionparkoló
Időpont: október 29. 10-16 óra.

A szervezők az eseménnyel 2016-ban több mint 1 millió forintot gyűjtöttek a Vaszary Kolos Kórház Gyermeksürgősségi Osztályának, amiből az intézmény egy gyermek-újraélesztő asztalt és egy sárgaság mérő műszert tudott vásárolni. Idén 450 ezer forinttal sikerült támogatni a kórházat, melynek köszönhetően megújulhat a gyermeksürgősségi osztály (szoptatós szoba festése, padozat csere, kezelők és kortermek festése, bútorok felújítása). Emellett pedig 500 ezer forinttal tudták az autósok még támogatni a Sérült Gyermekekért és Fiatal Felnőttekért Alapítványt.

Mint minden rendezvényükre, erre is az országból rengeteg helyről jönnek a versenyzők, sőt most már a határon túlról is. Így nemzetközivé nőtte ki magát az esemény.

"Köszönjünk a versenyzők pozitív hozzáállását a rendezvényünkhöz" - hangsúlyozta a főszervező. Csepy Zoltán kifejtette: "rendezvényünk célja, hogy bemutassuk az autóversenyzés világát, de nem a megszokott modón! A kilátogató vendégek megnézhetik a versenyautókat testközelből, sőt aki elég bátor azt a versenyzők el is viszik egy köre. Ezenfelül beszélgethetnek a versenyzőkkel, közös fotókat készíthetnek.

A rendezvény idején megpróbálunk minden versenyzővel egy kis riportot csinálni, hogy bemutassuk őket. Beszélgetünk velük az idei évről és a jövőbeni terveikről.

Természetes, mint ebben az évben minden rendezvényünkön baleset megelőzi napot is tart az Esztergomi Rendőrkapítányság. Rendezvényeink egyik célja, hogy az országúti éjszakai illegális versenyek résztvevőit betereljük a biztonságos verseny körülmények közé. Mert tudjuk a közút nem versenypálya. Éppen ezért köszönjünk a részvételt a Rendőrkapitányság részéről".

A rendező hangsúlyozta:

Nagyon szépen köszönjünk az egész éves segítséget:
- Esztergom Város Önkormányzatának a terület biztosítását és támogatását.
- Esztergom – Kertvárosi Polgárőrségnek a rendezvény biztosítását
- Esztergomi Rendőrkapitányságnak Baleset megelőzi napokat
- Illetve minden kedves támogatónknak és segítőnknek akik nélkül biztos nem valósulhatnának meg a rendezvények.
- A környék lakóinak türelmét és egyre több pozitív visszajelzését!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.