Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 18. 10:18, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ünnepi hétvégén megkoronázza az idényt az esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat

Ünnepi hétvégén megkoronázza az idényt az esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat

A Babits Mihály Kamaratársulat, Esztergom első hivatásos társulata, a nyáron sem pihen.

Június 16-án a szegedi Tisacra Összművészeti Minifesztivál Jónás könyve, Török Sophie előadásában című darabukkal startolt el az idény. Június 24-én Esztergomban, a Múzeumok Éjszakáján, július 29-én pedig Szegeden, a Tisza Teátrumon, láthatta a Duna- és Tisza-parti közönség a művészek Nyiratkozások - Sörgyári capriccio előadását.

Most hétvégén, Az Árpádok Legendája - Ünnepi Históriás Játékokra hazatér a társulat. Augusztus 19-én (szombaton) 16 órakor István és Gizella esküvőjét, augusztus 20-án 16 órakor pedig István megkoronázását elevenítik meg, Szakács Tibor (István), Kéner Gabriella (Gizella) és Báhner Péter (Érsek) főszereplésével az esztergomi Várhegyen.

Augusztus 28-án Csongrádon, augusztus 29-én pedig Szegeden mutatja be a társulat a Jelenetek egy házasságból felújított változatát, Lanstyák Ildikó e.h. (BBTE Színház és Televízió Kar) előadásában.

Szeptember 3-án 20 órakor a Művelődés Házában a Jónás könyve, Török Sophie előadásában című darabbal indul a 2017/18-as színházi évad, de már javában készülnek a művészek Vörös István: Presszó-szonáta című művének október 27-i ősbemutatójára is. A szeptember 3-i előadás előtt fáklyás vonulást szervez a társulat a Babits-házaspárral a Bubik István utcától a Művelődés Házáig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.