Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 02. 04:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH

Üzent az idősügyi szervezet koronavírusból lábadozó vezetője

Üzent az idősügyi szervezet koronavírusból lábadozó vezetője

A kialakult járványügyi helyzet miatt online ülést tartott csütörtökön az Idősek Világnapján a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács.

A tanács egy éve jött létre, és megyében élő időskorúak érdekeinek feltárását, megfogalmazását, védelmét és érdekeik érvényesítését tűzte ki célul.

Az ülést vezető Popovics György, az Idősügyi Tanács elnöke telefonon felhívta Troják Frigyes alelnököt, az Életet az Éveknek Szövetség megyei vezetőjét, és felköszöntötte Idősek Napja alkalmából, valamint jó egészséget és erőt kívánt neki a koronavírus betegségből való mielőbbi gyógyulásához.

Troják Frigyes így válaszolt: – Úgy látszik rosszkor voltam rossz helyen, és a vírus megtalált. 10 napig voltam kórházban, most már itthon vagyok, remélem, hogy lesz belőlem valami. Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntök minden érintettet, és arra kérek mindenkit, mint ahogy említettem is, hogy vigyázzon mindenki magára, vigyázzatok egymásra!

Ezután a nyugdíj- és nyugdíjszerű rendszerek aktuális változásáról adott tájékoztatást Beck László a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője.

Elfogadtak egy együttműködési megállapodást is, mely felzárkóztató informatikai képzések megtartását teszi lehetővé a tatabányai járásban élő idősek számára. Erre az igény elsősorban Héreg, Tarján, Várgesztes, Vértesszőlős településeken merült fel. A megyei önkormányzat a Megyei Esélyteremtő Paktum keretein belül a Majki Népfőiskolai Társaságot kérte fel, hogy a már működő informatikai képzéseket, mint jó gyakorlatot terjessze ki a tatabányai járásban élő idősekre.

A tanácstagok tájékoztatást kaptak arról is, hogy a legutóbbi, júliusi ülésen Romanek Etelka megyei közgyűlési alelnök kezdeményezésére alapított Idősbarát Önkormányzati Díj pályázati lehetőségével az érintett önkormányzatok megismerkedhettek, zajlik a kiválasztást elősegítő folyamat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.