Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Június 08. 18:22, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Véget ért a járvány harmadik hulláma – a 22.héten a legkevesebb fertőzött Komárom-Esztergom és Tolna megyében volt

Véget ért a járvány harmadik hulláma – a 22.héten a legkevesebb fertőzött Komárom-Esztergom és Tolna megyében volt

Véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon - közölte Müller Cecília az operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

A tisztifőorvos elmondta, hogy bár a járványügyi adatok javulnak és a szennyvízben mért víruskoncentráció szintje is alacsony, ám ugyanakkor a vírus továbbra is jelen van, és ellene az oltás felvétele a legjobb védekezés.

A részletekről elmondta, a 22. héten 29 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az azt megelőző héthez képest, az elmúlt napon 117 új fertőzöttet regisztráltak és 17-en haltak bele a fertőzés valamely szövődményébe. Kórházban 591 embert ápolnak, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.
A 22. héten az új fertőzöttek 22 százaléka továbbra is a 40-49 éves korosztályból került ki - mondta a szakember. A területi eloszlást nézve a fertőzöttek 17 százaléka Pest megyei, 16 százaléka budapesti, 11 százaléka Borsod-Abaúj-Zemplén megyei.

A legkevesebb fertőzött - 2-2 százalékkal - Tolna és Komárom-Esztergom megyei volt.
A 29 százalékos országos csökkenésen belül a legjelentősebb csökkenést Komárom-Esztergom megyében mérték, itt 60 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma a 22. héten az azt megelőző héthez képest.

Kérdésre az országos tisztfőorvos beszélt arról is, hogy nem térnek el az oltási protokolltól, tehát a fertőzésen átesettek is két oltást kapnak. Hozzáfűzte: az oltás erőteljesebb és hosszabban tartó védettséget ad, mint a vírusfertőzés.
Arra a kérdésre, hogy szükség lehet-e egy harmadik dózis beadására, Müller Cecília azt válaszolta: erre bármelyik oltóanyagnál szükség lehet. Ugyanakkor hozzátette: erre még nem lehet válaszolni. Amennyiben a harmadik oltás szükségessége tudományosan beigazolódik, Magyarország követni fogja azt.

Müller Cecília közölte azt is: kizárólag orvosi javaslat alapján, de lehetővé teszik egy másfajta oltás felvételét annak, akinél az első adag beadása után valamilyen reakció lép fel. Ez kizárólag orvosi javaslatra történhet - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.