Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2017. Április 15. 07:47, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Körforgalom lesz a Magvető szobor helyén

Körforgalom lesz a Magvető szobor helyén

Körforgalom épül a Sugár út, a Baross Gábor és Ady Endre utcák kereszteződésében a Budapest-Esztergom vasútvonal rekonstrukciójához kapcsolódó útfejlesztés keretében. A területről így eltűnik a Magvető szobor talapzata.

Út- és közműépítés miatt hónapokig forgalomkorlátozás lesz a vasútállomás felé, elkezdődött ugyanis a Budapest – Esztergom vasútvonal korszerűsítéséhez kapcsolódóan közműépítés és útépítés. Ennek keretében új lesz az út nyomvonala az Sugár út, a Baross Gábor és Ady Endre utcák kereszteződésénél, egy körforgalom váltja ugyanis ki a mostani közlekedési helyzetet. A beruházás során elbontják az egykoron itt álló Magvető szobor talapzatát, melynek elbontott köveit a város által kijelölt telephelyre szállítanak el a kivitelezők.

A testületi a minap egyhangúlag döntött a bontáshoz való hozzájárulásról.

Kapcsolódó cikk:

Vízkorlátozások lesznek a vasútállomás környékén

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 09:58, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A KIFOSZTÓ

A nyomozók őrizetbe vettek egy nyergesújfalui lakost, aki egy alvó férfit, illetve egy védekezésre képtelen, idős nőt szemelt ki arra, hogy elvegye az értékeiket.

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán