Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

Erdő Péter: Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk
2019. Április 22. 09:06, hétfő | Belföld

Erdő Péter: Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában.

Karácsonykor ráébredünk, hogy fontosak vagyunk Istennek
2016. December 24. 09:03, szombat | Belföld

Karácsonykor ráébredünk, hogy fontosak vagyunk Istennek

A karácsony bizalommal és reménnyel tölti be életünket, mert ilyenkor újra és újra rádöbbenünk, hogy fontosak vagyunk Istennek - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.

2012. Május 28. 07:01, hétfő | Belföld

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet...

2012. Május 13. 07:07, vasárnap | Belföld

Mégsem jósoltak világvégét?

Maja asztronómusok 1200 évvel ezelőtti dolgozószobáját tárták fel Guatemala északkeleti részén, az őserdő mélyén, a Xultún régészeti helyszínen folyó ásatások során.

2011. November 28. 13:44, hétfő | Külföld

Obama elfeledkezett Istenről?

Az elnök mindenkinek hálát adott hálaadás napi beszédében, egyedül a legfontosabb személyről felejtkezett el – háborognak a konzervatív kommentátorok.

2011. November 01. 14:17, kedd | Belföld

Pogány emléknapból lett katolikus főünnep

A Rómából a kelták közé érkező keresztény hittérítők feladatul kapták, hogy ne tiltsák be a pogány ünnepeket, inkább próbálják integrálni azokat a kereszténységbe. Így lett megszelídítve a ma Mindenszentek nevű emléknap.

2011. Szeptember 14. 07:17, szerda | Belföld

Magyarországra érkezett II. János Pál pápa emlékvonata

A szabadságot szimbolizálja számunkra ez a vonat – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Vasúttörténeti Parkban kedden.

-0001. November 30. 00:00, hétfő | Belföld

Pogány emléknapból lett katolikus főünnep

A Rómából a kelták közé érkező keresztény hittérítők azt a feladatot kapták, hogy ne tiltsák be a pogány ünnepeket, próbálják integrálni azokat a kereszténységbe. Így lett megszelídítve a Mindenszentek nevű emléknap.