Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 04. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: Index

18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

 18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

A fiatalokra vonatkozó szabályozás miatt elképzelhető, hogy a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit a filmszínházak későbbre időzítik.

Múl pénteken elérte a négymilliót a beoltottak száma, ezért szombaton új szabályok léptek életbe. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik.
Volt olyan filmszínház, amelyik már szombaton vetített, néhányuknál május 7-re van ütemezve az indulás. Az egyik nagy mozihálózat szerint a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk, az egyik, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik az állandó alkalmazottakon kívüli diák munkaerő pótlása. A diákok közül az online oktatás miatt sokan elhagyták az albérletüket és hazaköltöztek a családjukhoz, esetleg más területen vállaltak munkát, így mindenképpen beletelik némi időbe, míg a nagyobb mozik újra elegendő alkalmazottal tudják a látogatókat fogadni.

Egy biztos, filmekben nem lesz hiány, hiszen a pandémia előtt és alatt elkészült filmek közül a járványügyi szabályozások miatt egy sem kerülhetett bemutatásra, ezért az újranyitáskor rengeteg új film közül válogathatunk.

Gondot jelenthet viszont az, hogy a kormányrendeletben foglalt szabályozás szerint a vetítéseket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.Nem tűnik életszerűnek, hogy a tinédzserek szülőkkel, vagy felnőtt rokonokkal érkeznének a filmszínházakba vagy bármilyen más kulturális eseményre.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják. A nézők biztonságérzetének növelése érdekében az első hetekben kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük lesz egy üres hely.

Címkék: újranyitás, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 13:54, csütörtök | Belföld

Augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

2021. Május 06. 12:00, csütörtök | Belföld

Egymilliárdos áfacsalás napelemes rendszerekkel

A közösségi áfaszabályok kijátszásával egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy napelemes rendszerek kereskedelmével foglalkozó bűnszervezet, amelyet Fejér megyéből irányítottak

2021. Május 06. 10:08, csütörtök | Belföld

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban; az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

2021. Május 06. 09:11, csütörtök | Belföld

Meghalt 124 beteg, 1680-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 124, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1680 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön,