Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Május 31. 08:49, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Fának ütközött a fiatalkorú

 Fának ütközött a fiatalkorú

A jármű önkényes elvételének bűntette és az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2021. március 27-én az esti órákban ittas állapotban a süttői lakás előszobájában lévő kulcstartóból jogtalanul elvette az indítókulcsot, majd a süttői utcában parkoló gépkocsit beindította és a személygépkocsival Süttő lakott területén belül és azon kívül részt vett a közúti közlekedésben.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető 03 óra 30 perc és 04 óra közötti időpontban, ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül vezette a gépkocsit Süttő lakott területen kívül, a 1127-es számú úton, Tardos irányába.

A személygépkocsival való haladása során a balra ívelő útkanyarulatban, ittassága okán nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és az úttest jobb széle irányába lesodródott az úttestről, majd először a távközlési oszlopnak, ezt követően fának ütközött.

Az ütközés következtében az elkövető 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, külön magatartási szabályként írja elő, hogy a próbaidő alatt a megkezdett tanulmányait folytassa, illetve vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzen, továbbá a közúti járművezetéstől hosszabb időre tiltsa el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN