Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2021. Április 06. 06:51, kedd | Belföld
Forrás: OMSZ

Újabb fagyok jönnek

 Újabb fagyok jönnek

Szeszélyes idővel indult az április, nyárias meleg után négy nappal országos fagy és hó a hegyekben. A hideghullámoknak pedig még nincs vége, egy újabb közeledik, így a héten további fagyos reggelekre kell felkészülni.

Az előttünk álló héten kezdetben hideg, változékony idő várható, péntektől érkezik majd melegebb levegő fölénk.

Hétfő éjjel markáns hidegfront tört be az országba helyenként viharossá fokozódó északnyugati széllel.

Kedd estig kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég. A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Máshol egy-egy zápor, hózápor nem kizárt. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő. Az erős északnyugati áramlással csütörtökig folyamatosan érkezik a hideg levegő utánpótlása, mely egyébként Európa nagy részét elárasztja. Eső, havas eső, hó is valószínű, főleg kedd délig, az ezt követő napokban inkább már csak elszórt záporok várhatók.

Fagyveszély főleg szerda, csütörtök és péntek reggelre lesz, szinte az egész országban, elsősorban a kevésbé szeles részeken, völgyekben, száraz talajú területeken.

A legalacsonyabb értékek -5 fok körül várhatók. Csak péntektől enyhül majd az idő, szombaton már csak a fagyzugokban valószínű fagy, és erősödik a nappali felmelegedés: a hét végén akár már 20 fok is lehet. Ezzel együtt egyelőre száraz marad az idő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 09:30, péntek | Belföld

Advent vasárnap kezdenek kétnapos sztrájkba a Volán dolgozók

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, és az azt követő hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

2023. December 08. 07:45, péntek | Belföld

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.