Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 25. 19:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám facebook

Zöld Busz érkezik Esztergomba

 Zöld Busz érkezik Esztergomba

Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán osztotta meg azt a posztot, melyből kiderül, hogy nemsokára városunkba érkezik, egyelőre kipróbálásra a Zöld Busz Program keretén belül egy elektromos busz.

A polgármester a bejegyzésében az alábbiakat írta:


„Kedves Esztergomiak!

Hamarosan Esztergomban is kipróbálhatjuk a Zöld Busz Programot előkészítő mintaprojekt részeként egy hónapos tesztidőszakra városunkba érkező elektromos buszt.

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv részét képező Zöld Busz Programban a kormány 36 milliárd forintot fordít arra, hogy környezetbarát járművek közlekedjenek a nagyvárosokban. A cél, hogy a 25 ezer fő feletti lélekszámú településeken nulla vagy alacsony károsanyag kibocsátású buszok szállítsák az utasokat.”

A Zöld Busz Program célja a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbusz-állomány cseréje a hazai buszgyártás ösztönzésével, az üzemeltetett buszok átlagéletkorának, a buszos közlekedés károsanyag-kibocsátási értékeinek és fenntartási, üzemeltetési költségeinek csökkentése, továbbá az utazási szolgáltatások minőségének javítása.

A programban 14 darab, 25 ezer fő feletti város vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT