Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 23. 07:16, péntek | Belföld
Forrás: Liner

10 napra leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

10 napra leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

Mikrochip hiány miatt május 2-ig felfüggesztették a gyártást a kecskeméti Mercedes üzemben.

Magyarországot is elérte az egész autóipart érintő globális chiphiány, emiatt nem tudnak elegendő mennyiségű gépjárművet legyártani. Ez az oka annak, hogy szerdán leállt a kecskeméti Mercedes-gyár, az üzemben egészen május 2-áig felfüggesztették a termelést.

A szilícium és a félvezetők hiánya miatt a világ egyik legnagyobb chipgyártója, a tajvani TSMC képtelen időben teljesíteni a megrendeléseket, így több nagyobb üzemben is akadozik a termelés.

A mikrochipek iránti kereslet a koronavírus-járvány miatti lezárásoknak köszönhetően jelentősen megugrott, mivel nagyon sokan elektronikai cikkeket vásároltak maguknak főként a home office bevezetése miatt. A trend egyelőre folytatódni látszik, melynek következtében a probléma egészen a jövő év végéig kitarthat. Bár a TSMC-ben újabb részlegeket hoztak létre a megnövekett igények kielégítésére, a chip hiány miatt kialakult válság enyhülésre még legalább fél évet várni kell.

Fotó:MTI/ Ujvári Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről