Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Március 31. 14:07, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

1000 ember sodródik az irányíthatatlan luxushajón

1000 ember sodródik az irányíthatatlan luxushajón

Kigyulladt egy körülbelül ezer embert szállító külföldi luxushajó motorja a Fülöp-szigeteknél, így a hajó irányíthatatlanná vált – közölte szombaton a Fülöp-szigeteki parti őrség.

A hajó egyik tisztje az AP szerint elmondta, hogy a péntek este keletkezett tüzet azonnal eloltották az Azamara Quest kirándulóhajón. Az oltás során egy tengerész megsérült.

A hajó csütörtökön indult Manilából és a malajziai Szandakanba tartott. Jelenleg Palawan sziget és Zamboanga között sodródik. Mentőhajók várhatóan valamikor szombaton érnek el hozzá.

A hajótulajdonos társaságnak, a Royal Caribbean Internationalnek a honlapja szerint az ezer főből 355 a személyzet tagja. Az utasok állampolgársága egyelőre nem ismert.

A hajó kapitánya a Facebookra feltett egy üzenetet, amely szerint egyetlen utasnak sem esett bántódása, és a tenger nyugodt a környéken.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.