Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 16. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/városháza

150 millióból megújul a Dobó gimnázium és a József Attila iskola tornaterme

150 millióból megújul a Dobó gimnázium és a József Attila iskola tornaterme

Megújul a Dobó gimnázium és a József Attila iskola tornaterme is. Az önkormányzat biztosította a felújításhoz szükséges önerőt.

A Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem-felújítási Programjának keretében közel 100 millió forintból újul meg a Dobó Katalin Gimnázium és közel 50 millió forintból a József Attila Általános Iskola tornaterme.

Az épületek tulajdonosaként Esztergom önkormányzata biztosította a felújításhoz szükséges önerőt. A tornatermek az oktatási sportcélok mellett az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Futball Club egyesületben sportoló utánpótláskorú fiatalok fejlődését is szolgálják.

A gimnázium tornaterme és a hozzá kapcsolódó szociális egységek a megépítésük óta semmilyen felújításban, korszerűsítésben nem estek át. A tornaterem küzdőtere közel 30 éves, az állapota és használhatósága mára leromlott, így indokolttá vált a teljes felújítása. A fejlesztéssel a város régóta várt célja valósulhat meg. Az infrastruktúra megújítása a szabvány méretű kézilabda pályájával rendelkező tornatermet alkalmassá teszi NB II-es kézilabda mérkőzések megrendezésére.
Az önkormányzat ezzel is ösztönözni kívánja az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Futball Clubban sportoló gyerekeket és fiatalokat. A női felnőtt csapat az idei szezonban már a Nemzeti Bajnokság második vonalában szerepel. A mindennapos testmozgás, a rendszeres testedzés, a sportolás lehetőségének biztosítása, a sportesemények és sportversenyek szervezése mellett az ezeken való részvétel ösztönzése is a program célja. A pálya burkolatának cseréje, a tornaterem belső felújítása, a térelválasztó függöny cseréje és a lelátó felújítása szerepel a projektben.

József Attila Általános Iskola tornaterme szintén rossz állapotban van. A pálya festése kopott, a borítása pedig csúszik. A PVC illesztések javítása is szükségessé vált, mert balesetveszélyes. Az évtizedek során a térelválasztó függöny felülete is tönkrement. A terem világítása pedig elavult.

A József Attila Iskolában az öltözők és a vizesblokkok is kifejezetten leromlott állapotban vannak. A csempe, a lábazat, a küszöbök és a belső ajtók cseréje is indokolt. A felújítás során kőműves munka, festés, mázolás, tapétázás, korrózióvédelem, burkolás és szigetelés, illetve épületgépészeti szerelvények, berendezések, csővezeték beépítése szükséges.

A kézilabda utánpótlás bázis bővítése mellett a tehetséggondozás egyik meghatározó színterévé válhat a létesítmény ezzel a felújítással. A legkisebbeknek már itt oktatják a szivacskézilabdázást.

A közel 50 millió forintos projekttel a tornaterem burkolatának cseréje mellett a belső világítás felújítására is költ az iskola az öltözők komplex rendbetétele mellett, melyhez a tulajdonos Esztergom önkormányzata biztosítja a szükséges önerőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT