Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2013. Június 04. 14:22, kedd | Külföld
Forrás: frisss.hu

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

Az előrejelzések szerint pénteken nemcsak a magasabban fekvő helyeken, hanem a völgyekben is lehet hóra számítani. Ausztriában akár 20-60 centiméternyi hó is hullhat.

Hiába köszönt be hamarosan a csillagászati nyár, nyugati szomszédunknál – főként Tirol és Salzburg tartományokban – több helyen havazik, vagy havas eső esik. Mindkét helyen készültségbe helyezték az útkezelőket, illetve arra készülnek, hogy az említett helyeken újra havazaskötelező lesz a téli gumi használata.

Az előrejelzések szerint a nyugati tartományokban, illetve délnyugaton akár már 600 méteres tengerszint szerinti magasságban is havazhat, míg a hegyekben 20-60 centiméter hó is hullhat.

Svájcban sem sokkal jobb a helyzet: a fővároshoz, Bernhez közeli Aeschiriedben körülbelül 1000 méterrel a tengerszint felett mindent ellepett a hó.

Csehországban fagyok idézik viszza a telet, volt ahol -5 foknál is hidegebb volt hajnalban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 06:00, kedd | Külföld

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.