Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2014. Szeptember 27. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Lenger/fotó:MTI

2015 májusában indulhat a közlekedés az Esztergom-Budapest vasútvonalon

2015 májusában indulhat a közlekedés az Esztergom-Budapest vasútvonalon

Jelenleg is még folyamatosak a felújítási munkák az Esztergom-Budapest vasútvonalon, melyen várhatóan tavasszal közlekedhetünk majd ismét.

A Népszabadság információi szerint a felújítási munkák azért húzódhatnak el jövő tavaszig, mert még hiányoznak a szakaszon a biztosítóberendezések, valamint mert a Siemens április végéig telepíti a teljes rendszert.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a lapnak elárulta, hogy az Aquincumtól Pilisvörösvárig vezető pálya november második felére készül el, a kivitelező szerint pedig az elkövetkezendő két hónapban lezárul a pályaépítés az egész szakaszon.

A korszerűbb, új Flirt szerelvényekre azonban még többet kell majd várni az esztergomi vonatozóknak, mivel ahhoz el kell készülnie a teljes szakasz villamosításának, melyhez már a felsővezetékek oszlopai a helyükre kerültek, viszont még közbeszerzést kell kiírni a munkálatokhoz. A villamosítás így várhatóan 2016-ra lesz kész.

Jövő tavasztól így még biztosan a megszokott Siemens-szekkel közlekedhetünk a fővárosig és vissza.

Kapcsolódó cikk:
A pilisvörösvári földomlás a beruházó szerint nem befolyásolja a tavaszi indulást

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.