Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2017. Január 05. 07:37, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

2017-ben áttörés lehet a migrációs politikában

2017-ben áttörés lehet a migrációs politikában

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a várható politikai változások hatására van esély arra, hogy áttörést érjenek el a nemzetközi migrációs politikában,

a kormány pedig mindent megtesz a magyar álláspont ismertetéséért. Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában azt mondta, az unióban tavaly semmilyen hatékony lépést nem tettek, amely megállította volna a határon az illegális migrációt, és szűrési rendszert sem állítottak fel. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha Szíriában véget érne a háború, sokan hazatérhetnének a harcok elől menekülők közül.

A szexuális bűncselekmény gyanújával Budapesten őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett szír férfival kapcsolatban megjegyezte: 2011-ben lépett be Svédországba és menedékjogot kapott. Véleménye szerint az eset rávilágít arra, hogy "a sikeresnek kikiáltott svéd integrációs folyamat mégsem olyan sikeres".

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 18:02, szombat | Külföld

Rekordot döntött a nagy-britanniai milliárdosok száma és vagyona

Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.

2022. Május 21. 15:07, szombat | Külföld

Elfogadta a kiberbiztonsági politika főbb elveit az orosz biztonsági tanács

Jóváhagyta a létfontosságú információs infrastruktúra biztonságpolitikai keretrendszerének tervezetét az orosz biztonsági tanács - jelentette be Nyikolaj Patrusev, a testület titkára újságíróknak pénteken Moszkvában.

2022. Május 21. 08:02, szombat | Külföld

Brüsszel 248 millió euróval segíti a menekülteket befogadó öt kelet-európai országot

Csehország 27,4 millió eurót kap az ukrajnai menekültek ellátására az Európai Unió alapjaiból - közölte az Európai Bizottság szóvivője pénteken Brüsszelben a CTK hírügynökséggel.

2022. Május 21. 05:00, szombat | Külföld

Ismét több mint száz szerbiai iskolában volt bombariadó

Több mint száz iskolában volt bombariadó péntek reggel, a legtöbb oktatási intézmény a Vajdaságban található - közölte a szabadkai Pannon RTV.