Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

Az eseményen Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, és Géczi Arnold, a kivitelező konzorcium projektvezetője ismertette a beruházás részleteit.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca, melyet több mint egymilliárd forintból alakítanak ki. A mintegy 3100 négyzetméteres területen, hét épületben 28 üzlet lesz, mindemellett egy fedett őstermelői csarnok is épül, ahol 58 árusító asztal kap majd helyet. A piactéren hentesáru, ajándék, ruházat, zöldséges, gyümölcsös, valamint savanyúság bolt is lesz korszerű vizesblokkal.

Közel egy éve adta át az önkormányzat a területet a vállalkozóknak. Hernádi Ádám arról beszélt, hogy Esztergom súlyponti település, megyei jogú városként pedig méltatlan a jelenlegi piac. A piac megépítése nem volt egyszerű feladat. A beruházásnak szinte már történelme van – erről már Popovics György beszélt.

Jelenleg gőzerővel dolgoznak a munkaterületen, az épületek szerkezetei többnyire már elkészültek. Most a termelői csarnok alapozásán és a födém betonozásán dolgoznak a szakemberek, a gépészeti és villamos alapszerelés pedig már korábban elkészült – tudtuk meg Géczi Arnoldtól.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN