Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Szeptember 10. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: STOP

260 lóerővel búcsúzik a Honda a kétliteres szívómotortól

260 lóerővel búcsúzik a Honda a kétliteres szívómotortól

Elkészült a Honda Civic Type R MUGEN 2.2, ami a szívómotorokból előcsalt kőkemény lóerőknek állít emléket.

Véget ér a Honda kétliteres, K20 kódjelű szívó benzinmotorjának gyártása. Ez a motor korábban olyan teljesítményeket pakolt turbó nélkül a Civic Type R és az S2000 motorfedelei alá, amilyeneket más gyártók még feltöltővel sem tudtak produkálni. Eme bámulatos karriernek állít emléket a Honda a Civic Type R MUGEN 2.2 modellel.

A kétliteres szívómotor űrtartalmát a jubileumi kiadás kedvéért 2.2 literesre - ahogy az a nevéből is kivehető volt - (2156 köbcenti) növelték, egy némi motorvezérlő-tuninggal pedig feltornázták a teljesítményt 260 lóerőre és 240 Nm forgatónyomatékra. Az erő természetesen az első kerekeket hajtja, turbó nélkül.

"A környezetvédelmi előírások miatt az erős szívómotorok ideje lejárt. A Civic Type R MUGEN 2.2 méltó befejezése a K20 motor karrierjének és a szívómotoros Type R-eknek is" - mondta Hiro Toyoda, a Honda házi tuningrészlegének számító MUGEN európai elnöke.

Azt egyelőre nem tudni, hány darabos szériát tervez a Honda a speciális kiadásból.

STOP

Címkék: honda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.