Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 20. 06:43, szombat | Helyi
Forrás: szeretlekmagyarország.hu

28 ezer forintért vehetünk majd Pfizer vakcinát

28 ezer forintért vehetünk majd Pfizer vakcinát

Két hónap múlva kezdhetik meg a fizetős oltások beadását a magán oltóközpontban. Előregisztrálni továbbra is lehet, 5000 forintért.

Az országos oltáshelyzettől függ, hogy mikor kezdhetik meg a magán oltóközpontban.

Amíg a lakosság veszélyeztett része nincs beoltva az állam által biztosított vakcinával, addig senki sem juthat hozzá magánúton az oltáshoz. Ráadásul a Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya már másodszorra indít idén vizsgálatot az említett cég ellen. Az első – januári – eljárás során a hatóság nem talált szabálytalanságot a cég előjegyzési protokolljában. Most azonban mégis újabb vizsgálat indult a magán oltóközpont ellen.

„Mivel sem a jogi környezet, sem a mi gyakorlatunk nem változott, arra számítunk, hogy az újabb vizsgálat is megerősít bennünket abban, hogy minden rendben van.
Mi magunk is fontosnak tartjuk az átláthatóságot ebben a túlzás nélkül életbevágó témában, ezért reméljük, ezúttal pont kerülhet majd a történet végére. Így minden figyelmünket arra a kérdésre fordíthatjuk, amit a legfontosabbnak tartunk: hogyan oltsunk be minél gyorsabban, minél több embert” – írta a privát oltóközpont vezetője, egy azoknak küldött levélben, akik már előregisztráltak a fizetős oltásra.

Az ügyvezető azt is részletezte az írásban, hogy mennyibe fog kerülni az oltás azoknak, akik hajlandóak fizetni érte.

„A jelenlegi helyzetet figyelembe véve úgy kalkulálunk, hogy egy Pfizer–BioNTech vakcina esetében a kétszeri oltás teljes költsége mintegy 28 000 Ft-ba fog kerülni.”
Az előregisztráció egyébként 5000 forintba kerül, tehát akik ezt már befizették, azoknak további 23 ezer forintba fog kerülni a teljes védettség, a legmodernebb technológiával készült vakcinával.

„Mint eddig is, most is vállaljuk, hogy amennyiben valaki más úton megkapja az oltását vagy bármilyen egyéb okból kiállna a sorból, annak visszautaljuk a teljes befizetett előleget – de bízunk benne, hogy akik élnek előfoglalási jogukkal, azoknak hamarosan még több konkrétumot tudunk majd írni.”

Azt azonban egyelőre még nem tudják, hogy mikor kezdhetik meg az oltást, de úgy számolnak, erre még legalább két hónapot várni kell.

„Még ha ennél hamarabb el is indulnak ugyanis a szállítások, akkor is elfogadhatatlan lenne etikai szempontból rizikócsoportba nem tartozó fiatalokat és középkorúakat oltani mindaddig, míg magasabb kockázati csoportba tartozók vakcinára várnak.
Mint mindenki, mi is reméltük, hogy sikerül az eredeti tervek szerint, március 15-re befejezni a veszélyeztetettek oltását – ez azonban nem következett be, és a késés a mi lehetőségeinkre is hatással van”
– fogalmaznak a levélben, amelyben hozzáteszik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ideiglenes oltási engedélyére is várnak még.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.