Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 04. 15:54, péntek | PR
Forrás: (x)

3+1 ötlet a sikeres nyelvvizsgához

3+1 ötlet a sikeres nyelvvizsgához

A nyelvvizsga megszerzése egy meglehetősen hosszadalmas és bonyolult folyamat. Vannak apró fogások, amik ezt tudják gördülékenyebbé és eredményesebbé tenni.

Ezekből szemezgettünk, hogy könnyebben fuss neki a nyelvvizsgának.

A nyelvvizsga megszerzése már egyre inkább olyan feladat, amit középiskolában le kell tudni. Akár 40 plusz pontot is jelenthet a továbbtanulásnál, nem beszélve arról, hogy a diplomát nyelvvizsga nélkül nem kapjuk meg. Érdemes pontosan megtervezni a folyamatot kezdve a nyelvvizsga kiválasztásától egészen a nyelvvizsga menetéig és a – remélhetőleg – sikeres vizsga utáni lépésekig. Hozunk néhány hasznos tippet, amivel gördülékenyebb és sikeresebb lehet a folyamat.

Válaszd ki a megfelelő nyelvvizsgát!

Nincs olyan nyelvvizsga, ami minden célra egyformán ideális, ezért legelőször is tisztáznod kell, hogy milyen célra kell a vizsga és mik az erősségeid. Például, ha felvételi pontszámot akarsz szerezni, érdemes egyből felsőfokú nyelvvizsgát próbálni. Ha külföldi továbbtanulás a cél, tisztáznod kell, hogy milyen vizsgát fogadnak majd el. Ha a fordítással gondjaid vannak, válassz egynyelvű vizsgát! Gondold át, mire kell, mikor kell és mik az erősségeid. Ez segít kiválasztani a vizsgatípust.

Használd a nyelvvizsgaközpont felkészülést segítő anyagait!

Sok pénzt megspórolhatsz vele és célirányosan tudsz felkészülni, ha a nyelvvizsgaközpont által – akár ingyenesen – elérhetővé tett anyagokat használod. A random online anyagok használata helyett ez egy sokkal biztonságosabb és hatékonyabb módja a felkészülésnek.

Hasonlóan hasznos lehet a próbanyelvvizsga, ami az éles nyelvvizsgához hasonló feladatokkal dolgozik, de tét nélkül és töredék áron. Segít kipróbálni magad és vizsgarutint szerezni.

Tájékozódj a nyelvvizsga pontos menetéről

Nyelvvizsga közben rendkívül sokat számít, ha nyugodt tudsz maradni. Ebben segít, ha felkészülten érkezel és pontosan ismered a nyelvvizsga menetét. A nyelvvizsgaközpontok weboldalán rendkívül sok hasznos információt találsz róla, hogyan zajlik a vizsga és milyen eszközöket használhatsz vizsga közben. Regisztrálj, hogy megkapd a legfrissebb információkat emailen is!

+1: Nyelvvizsgadíj visszatérítése
A sikeres nyelvvizsga után van még egy feladat, amiről jó nem elfeledkezni, ez pedig a nyelvvizsga díjának visszaigénylése. 2018 január 1-től van rá lehetőség, hogy a sikeres vizsga díját visszaigényeljük, de vannak bizonyos megkötések kor, nyelvvizsga típus és összeg tekintetében is. Az aktuális szabályozásról érdemes a vizsga után tájékozódni és megkérni az igazolást a nyelvvizsgaközponttól, amivel jogosulttá válhatsz a visszatérítésekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.