Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 23. 18:25, szerda | PR
Forrás: (x)

3+1 tipp, hogyan találjuk meg az ideális kosárlabda cipőt

3+1 tipp, hogyan találjuk meg az ideális kosárlabda cipőt

A sportolóknak szánt cipőket úgy tervezték, hogy kielégítsék a három fő szempontot: segítse a teljesítmény növelését és szintentartását, kényelmet biztosítson, és divatos legyen.

Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy az adott sportághoz a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező párost vásároljuk meg, hogy valóban a legjobb formát hozhassuk ki magunkból. Cikkünkben az egyik legkedveltebb cipőfajtát, az eredetileg kosárlabdázóknak szánt lábbelik kiválasztásához mutatunk be három plusz egy tippet.

Amikor eldöntjük, hogy melyik sportolási forma lesz az ideális számunkra, cipők terén sokszor egyből a régi klasszikus fazonokra gondolunk. Habár a nosztalgia íze édes, de érdemesebb a modernebb változatok közül válogatni. A kosárlabda cipők ugyanis már megújult formájukban tudnak igazán hasznos elemei lenni a mindennapi sportolásnak.

1. Mérjük fel, mire vagyunk képesek és hová viseljük a cipőt?

Sose becsüljük alá a saját képességeinket! Gondoljuk végig: kezdő sportolók vagyunk, vagy már jó ideje játszunk, és szeretnénk még ügyesebbé, gyorsabbá válni egy fontos meccs előtt?

2. Milyen a játékstílusunk?

Fontos átgondolni azt, hogyan szoktunk játszani a pályán. Ha inkább távolabbról célozzuk meg a karikát, akkor lehet, többet fogunk ugrani, amihez a talpak landolását kell komfortossá tenni. Amennyiben gyakran futnánk a csukában, úgy a bokáról sem szabad elfeledkezni, hogy azt a cipő megfelelően fogja. Nem mindegy az sem, hogy agilisan és gyorsan, vagy inkább erőből edzünk. Ezekhez a tulajdonságokhoz olyan lábbelit érdemes vásárolni, ami a mi igényeinket szolgálja ki.

3. Melyik dizájn képvisel minket a leginkább?

A széles kínálatból mindenki megtalálhatja nemcsak a lábformájának, de a személyes ízléséhez legjobban illeszkedő kialakítást. Ha a visszafogottabb öltözék hívei vagyunk, választhatunk monokróm párost, vagy ha éppen kitűnnénk a tömegből, akkor többféle színből összeállított kombinációk közül is válogathatunk. A határ a csillagos ég!

Plusz tipp: honnan fogjuk tudni, hogy megtaláltuk az igazit?

Ha megtaláltuk azt a pár cipőt, amit szívesen hordanánk, a képek alapján ismerkedjünk meg a fő tulajdonságaival. Érdemes arra figyelni, hogy olyan talpakkal megáldott kosaras cipőt keressünk, aminek a mintázata halszálka vagy hatszögletű - ez biztosítja, hogy ne csússzon ki a lábunk alól a talaj.

Máris vásárolnál egy párt magadnak? A Footshop honlapján megtalálhatod a különböző sportmárkák legjobb kosárcipőit!

A fotó forrása:

naito29 / Shutterstock.com

Címkék: cipő, kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.