Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 06. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: google

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

Korszerűsödhetnek óvodák, kollégium és közösségi ház.

Modernebbek és energiatakarékosak lesznek Esztergom intézményei abból a kicsit több mint 300 millió forintból, amely a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes uniós pályázatából érkezik hamarosan a településre – közölte a megyei önkormányzati hivatal közleményében.

Az Irányító Hatóság döntése nyomán mintegy 170 millió forintból újulhat meg a Szentgyörgymezői Óvoda, a Honvéd utcai Óvoda, az Aranyhegyi Óvoda, a Belvárosi Óvoda és a Féja Géza Közösségi Ház. Ezekben a városi intézményekben egyszerre korszerűsítik a fűtési, gépészeti rendszereket, hőszigetelik a külső falakat és a tetőkre napelemes rendszereket is telepítenek.

Az Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium energetikai korszerűsítésére 132 millió forintból valósulhat meg. Itt kicserélik a pazarló, gazdaságtalan fűtési rendszert, valamint a rekonstruálják a melegvíz termelő napkollektoros rendszert és a tetőre új napelemes rendszert is telepítenek.

„Örülünk, hogy Szent István városa fejlődhet. A korszerűsítéssel csökkennek az önkormányzat üzemeltetési költségei, és klímavédelmi célok is teljesülnek, hiszen a beruházások eredményeként évente közel 180 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe” – kommentálta a jó hírt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A fejlesztéseket finanszírozó határozatokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT