Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2020. November 06. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: google

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

Korszerűsödhetnek óvodák, kollégium és közösségi ház.

Modernebbek és energiatakarékosak lesznek Esztergom intézményei abból a kicsit több mint 300 millió forintból, amely a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes uniós pályázatából érkezik hamarosan a településre – közölte a megyei önkormányzati hivatal közleményében.

Az Irányító Hatóság döntése nyomán mintegy 170 millió forintból újulhat meg a Szentgyörgymezői Óvoda, a Honvéd utcai Óvoda, az Aranyhegyi Óvoda, a Belvárosi Óvoda és a Féja Géza Közösségi Ház. Ezekben a városi intézményekben egyszerre korszerűsítik a fűtési, gépészeti rendszereket, hőszigetelik a külső falakat és a tetőkre napelemes rendszereket is telepítenek.

Az Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium energetikai korszerűsítésére 132 millió forintból valósulhat meg. Itt kicserélik a pazarló, gazdaságtalan fűtési rendszert, valamint a rekonstruálják a melegvíz termelő napkollektoros rendszert és a tetőre új napelemes rendszert is telepítenek.

„Örülünk, hogy Szent István városa fejlődhet. A korszerűsítéssel csökkennek az önkormányzat üzemeltetési költségei, és klímavédelmi célok is teljesülnek, hiszen a beruházások eredményeként évente közel 180 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe” – kommentálta a jó hírt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A fejlesztéseket finanszírozó határozatokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:08, hétfő | Helyi

sCompany ACOUSTIC KONCERT @ Kali

Cégünk alapkőletétele nagyjából a 2019 első felére tehető.

2022. Május 16. 09:58, hétfő | Helyi

Hulladékgyűjtő napok Esztergomban

2022. Május 16. 09:52, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Szegvári Erinát

A Komáromi Rendőrkapitányság az esztergomi születésű fiatal lány eltűnése kapcsán a lakosság segítségét kéri.

2022. Május 16. 09:48, hétfő | Helyi

Óriási föld alatti városra bukkantak Törökországban

Az ősi komplexumban akár 60-70 ezer ember is élhetett.