Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2020. November 06. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: google

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

Korszerűsödhetnek óvodák, kollégium és közösségi ház.

Modernebbek és energiatakarékosak lesznek Esztergom intézményei abból a kicsit több mint 300 millió forintból, amely a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes uniós pályázatából érkezik hamarosan a településre – közölte a megyei önkormányzati hivatal közleményében.

Az Irányító Hatóság döntése nyomán mintegy 170 millió forintból újulhat meg a Szentgyörgymezői Óvoda, a Honvéd utcai Óvoda, az Aranyhegyi Óvoda, a Belvárosi Óvoda és a Féja Géza Közösségi Ház. Ezekben a városi intézményekben egyszerre korszerűsítik a fűtési, gépészeti rendszereket, hőszigetelik a külső falakat és a tetőkre napelemes rendszereket is telepítenek.

Az Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium energetikai korszerűsítésére 132 millió forintból valósulhat meg. Itt kicserélik a pazarló, gazdaságtalan fűtési rendszert, valamint a rekonstruálják a melegvíz termelő napkollektoros rendszert és a tetőre új napelemes rendszert is telepítenek.

„Örülünk, hogy Szent István városa fejlődhet. A korszerűsítéssel csökkennek az önkormányzat üzemeltetési költségei, és klímavédelmi célok is teljesülnek, hiszen a beruházások eredményeként évente közel 180 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe” – kommentálta a jó hírt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A fejlesztéseket finanszírozó határozatokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.