Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2020. November 06. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: google

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

300 milliós forrás érkezik Esztergomba – Intézmények újulhatnak meg

Korszerűsödhetnek óvodák, kollégium és közösségi ház.

Modernebbek és energiatakarékosak lesznek Esztergom intézményei abból a kicsit több mint 300 millió forintból, amely a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes uniós pályázatából érkezik hamarosan a településre – közölte a megyei önkormányzati hivatal közleményében.

Az Irányító Hatóság döntése nyomán mintegy 170 millió forintból újulhat meg a Szentgyörgymezői Óvoda, a Honvéd utcai Óvoda, az Aranyhegyi Óvoda, a Belvárosi Óvoda és a Féja Géza Közösségi Ház. Ezekben a városi intézményekben egyszerre korszerűsítik a fűtési, gépészeti rendszereket, hőszigetelik a külső falakat és a tetőkre napelemes rendszereket is telepítenek.

Az Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium energetikai korszerűsítésére 132 millió forintból valósulhat meg. Itt kicserélik a pazarló, gazdaságtalan fűtési rendszert, valamint a rekonstruálják a melegvíz termelő napkollektoros rendszert és a tetőre új napelemes rendszert is telepítenek.

„Örülünk, hogy Szent István városa fejlődhet. A korszerűsítéssel csökkennek az önkormányzat üzemeltetési költségei, és klímavédelmi célok is teljesülnek, hiszen a beruházások eredményeként évente közel 180 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe” – kommentálta a jó hírt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A fejlesztéseket finanszírozó határozatokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.