Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 12. 12:56, kedd | Belföld
Forrás: MTI

3D televíziós csatornát indít a közszolgálati média

3D televíziós csatornát indít a közszolgálati média

Június 25-én az MTV Zrt.-MTVA elindítja Magyarország első 3D televíziós adását.

Az m3D nevű csatorna kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható - jelentették be sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette: a kísérleti adást egyhetes műszaki bevezetés előzi meg június 18-tól, majd 25-én indul a műsorfolyam. Az m3D csatorna július 1-jéig a MinDig TV ingyenes adásában látható Budapest körzetében, majd július 2-ától a programhoz csatlakozó országos kábeltelevíziós hálózatokon is elérhetővé válik a műsora.
A 3D-s élményhez arra alkalmas televízióra van szükség, ezekből ma mintegy 150 ezer található Magyarországon - hangzott el a tájékoztatón.
Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa elmondta: a kísérleti stádiumban nemcsak sportesemények, hanem ismeretterjesztő és dokumentumfilmek, természetfilmek, valamint koncertek is láthatók majd a műsorban.

Címkék: Média-MTVA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során