Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Január 08. 13:38, szombat | Helyi
Forrás: Erős Gábor/Facebook

40 milliót nyert görpark építésére Esztergom

40 milliót nyert görpark építésére Esztergom

A hírről Erős Gábor alpolgármester számolt be, aki Hernádi Ádám polgármesterrel együtt látogatott ki a hamarosan megépülő létesítmény helyszínére.

Prímás-szigeten kialakítandó görpark a most épülő sportcsarnokkal átellenben, a bringapark mögött kap majd helyet.

Erős Gábor a közösségi oldalán adott hírt a sikeres pályázatról:

„Tisztelt Esztergomiak!
Városunk 40 millió forintnyi támogatást nyert az Aktív Magyarországért felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség pályázatán. Ezzel a sikeres pályázattal megnyílt az út Esztergom számára, hogy görpark létesüljön a bringapark és a leendő sportcsarnok közvetlen szomszédságában.”

A városban élő deszkás fiatalok az elsők között üdvözölték a jó hírt és fejezték ki örömüket az új görpark megépítésével kapcsolatban. Nem véletlenül, hiszen számukra a városban eddig nem volt olyan hely, ahol ezt a sportot nyugodtan és megfelelő körülmények között űzhették volna.

Olvasóink talán emlékeznek még arra, hogy tavaly nagy port vert fel az az ügy, hogy a fiatalok a város közterületein is gördeszkáznak. Az egyik deszkás fiatal facebook posztban válaszolt az őket támadó kritikákra. Az esetre felfigyelt a városvezetés is, és a polgármester személyes találkozón tájékozódott a fiatalok problémájáról – jelesül, hogy nincs a sokak által kedvelt görsportra alkalmas hely, vagy pálya a városban – és ígéretet tett a helyzet mielőbbi megoldására.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség (MOGGSZ) szakmai koordinálásával támogatási programot hirdetett görparkok létesítésére. Az Országos Görpark Programban összesen 150 millió forint áll rendelkezésre, melyből a műszaki tartalomtól függően helyszínenként 40-75 millió forint támogatást lehetett igényelni. A program célja, hogy az olimpiai sportággá fejlődött gördeszkázás és a gyorsasági görkorcsolya sportágak szabadidősport és versenysport igényeit egyaránt figyelembe véve, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett létesítményeket kapjanak.

Fotók: Erős Gábor,Gergő Nebehaj/ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.