Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2022. Január 08. 13:38, szombat | Helyi
Forrás: Erős Gábor/Facebook

40 milliót nyert görpark építésére Esztergom

40 milliót nyert görpark építésére Esztergom

A hírről Erős Gábor alpolgármester számolt be, aki Hernádi Ádám polgármesterrel együtt látogatott ki a hamarosan megépülő létesítmény helyszínére.

Prímás-szigeten kialakítandó görpark a most épülő sportcsarnokkal átellenben, a bringapark mögött kap majd helyet.

Erős Gábor a közösségi oldalán adott hírt a sikeres pályázatról:

„Tisztelt Esztergomiak!
Városunk 40 millió forintnyi támogatást nyert az Aktív Magyarországért felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség pályázatán. Ezzel a sikeres pályázattal megnyílt az út Esztergom számára, hogy görpark létesüljön a bringapark és a leendő sportcsarnok közvetlen szomszédságában.”

A városban élő deszkás fiatalok az elsők között üdvözölték a jó hírt és fejezték ki örömüket az új görpark megépítésével kapcsolatban. Nem véletlenül, hiszen számukra a városban eddig nem volt olyan hely, ahol ezt a sportot nyugodtan és megfelelő körülmények között űzhették volna.

Olvasóink talán emlékeznek még arra, hogy tavaly nagy port vert fel az az ügy, hogy a fiatalok a város közterületein is gördeszkáznak. Az egyik deszkás fiatal facebook posztban válaszolt az őket támadó kritikákra. Az esetre felfigyelt a városvezetés is, és a polgármester személyes találkozón tájékozódott a fiatalok problémájáról – jelesül, hogy nincs a sokak által kedvelt görsportra alkalmas hely, vagy pálya a városban – és ígéretet tett a helyzet mielőbbi megoldására.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség (MOGGSZ) szakmai koordinálásával támogatási programot hirdetett görparkok létesítésére. Az Országos Görpark Programban összesen 150 millió forint áll rendelkezésre, melyből a műszaki tartalomtól függően helyszínenként 40-75 millió forint támogatást lehetett igényelni. A program célja, hogy az olimpiai sportággá fejlődött gördeszkázás és a gyorsasági görkorcsolya sportágak szabadidősport és versenysport igényeit egyaránt figyelembe véve, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett létesítményeket kapjanak.

Fotók: Erős Gábor,Gergő Nebehaj/ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:02, szerda | Helyi

Legyél Te is az InfoEsztergom-EsztergomÉrt csoport tagja!

Szeretnéd, ha fotóidat minél többen látnák, ha a legfrissebb aktuális információkat olvashatnád, vagy tehetnéd közzé?

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

2022. Január 25. 14:36, kedd | Helyi

Gyérítik a kormoránokat a Dunán

Megkezdte a kormoránok gyérítését a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A társaság 100 madár kilövésére kapott engedélyt.

2022. Január 25. 10:11, kedd | Helyi

A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi darabot láthatnak, akik január 30-án, vasárnap 17.00 órakor beülnek a MáSzínház előadására a Művelődés Házába.