Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Április 25. 15:41, hétfő | Helyi
Forrás: KEMÖH

5 milliárd forint értékben indulnak fejlesztések a megyében

5 milliárd forint értékben indulnak fejlesztések a megyében

TOP Plusz pályázati forrásból 5 milliárd forint értékben kezdődnek beruházások 27 Komárom-Esztergom megyei településen, közöttük több térségünkben lévőben is.

Akárcsak a TOP-ot, a TOP Plusz programot is a megyei önkormányzat koordinálja, illetve a megyei területfejlesztési kft. révén igény esetén segíti a projektek menedzselését.

Nemrég közel 5,3 milliárd forint fejlesztési támogatásról hozott döntést az irányító hatóság, melynek révén 27 megyei településen 31 projekt nyert el támogatásokat óvodák, bölcsődék építésére és korszerűsítésére, energetikai beruházásokra, illetve vízrendezési fejlesztésekre.
A megyei önkormányzat mostani döntése következtében 14 óvoda és 3 bölcsőde épülhet, illetve modernizálódhat a közeljövőben.

Térségünkben Lábatlanon a Zengő Óvoda és Bölcsőde két épületének felújítására kerül sor, Leányváron a Cseresznyefa Óvoda bővül majd, a piliscsévi bölcsőde pedig egy 14 férőhelyes új csoportszobával gyarapodhat. Kesztölcön is megújul a Kiserdei Óvoda, Tokodaltárón pedig a közel 100 éves óvodát modernizálják, hogy megfeleljen a mai kor igényeinek. Az únyi óvodában hőszigetelés történhet, a Héregi Mesevár Óvoda belső átalakításon és bővítésen eshet át.

Vízrendezési, csapadékvízelvezetési fejlesztésekre térségünkben a következő települések nyertek TOP Plusz forrást: Dömös (1,5 km), LábatlanKEMÖH (2,2 km), Tokod (0,7 km), Nagysáp (2,8 km).

A térségi fejlesztéseken kívül a megye más pontjain is hasonló beruházások valósulnak meg.

Borítókép: A piliscsévi bölcsőde bővítésének látványterve
Fotó: KEMÖH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.