Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Augusztus 10. 10:15, kedd | PR

5 ötlet, amivel a padlószőnyeg ragasztó segíti az életedet

5 ötlet, amivel a padlószőnyeg ragasztó segíti az életedet

A padlószőnyeg ragasztó nem tűnik olyan eszköznek, ami a hétköznapokban sok szolgálatot tehet, pedig van néhány olyan alkalmazási módja, ami nagyban hozzájárulhat a kényelmesebb és főként biztonságosabb mindennapjainkhoz

Ha még soha nem hallottál róla, akkor ideje, hogy megismerkedj a sokoldalú padlószőnyeg ragasztóval. Ez az anyag ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem folyadék, amit felkenünk, hogy a padlószőnyeget tartósan rögzítse. Sokkal modernebb változata egy erős kétoldalú ragasztó, amivel gyerekjáték és villámgyors a padlószőnyeg lerakása.

Ez a ragasztó rendkívül erős kötést hoz létre a padlószőnyeg és a padló között, így képes tartósan rögzíteni azt. Nem utolsósorban minimális felületen kell alkalmazni, nem a szőnyeg teljes egészén, így jóval egészségesebb környezetet teremt, mint a régen felkent folyékony padlószőnyeg ragasztók.

Létezik emellett olyan speciális változata is, ami erősen rögzít ugyan, de nem véglegesen és nyom nélkül visszaszedhető. Ez a változat is rengeteg ponton tud a hétköznapokban segíteni.

Lépcsőszőnyeg

A lépcsőszőnyegek segítenek a csúszósabb lépcsők felületeit biztonságossá tenni. Régebben profillal erősítették a lépcsőfokok szélére, ma már azonban ezt a gondot is leveszi a vállunkról a kétoldalú padlószőnyeg ragasztó.

Csúszós előszoba padló

Sok lakásban gondot okoz az is, hogy az előszobába kihelyezett futószőnyeg elcsúszkál és ezzel balesetveszélyes. Itt jó szolgálatot tehet egy csík nyomtalanul eltávolítható padlószőnyeg ragasztó, ami takarításnál akár teljesen felszedhető és újra felhelyezhető a tiszta padlóra. Nem marad utána ragacsos csík, csak a biztonság, hogy nem fut ki a lábunk alól a padló.

Gyerekszoba biztonságban

Hasonló a probléma a gyerekszobákba rakott, kis méretű szőnyegek esetén. Míg a nagyobb szőnyegeknél a súly, vagy a ráhelyezett bútorok a helyén tartják a szőnyeget, addig az apró dekorszőnyegek elcsúsznak és komoly sérülést is okozhatnak, mikor rohangál a gyerek. Itt is elegendő azonban egy kis csík eltávolítható padlószőnyeg ragasztó, hogy biztonságban tudjuk a gyereket.

Kültéri szőnyeg

A teraszokra helyezett kültéri szőnyegek szépek és hozzájárulnak a kényelmünkhöz, de ha megáznak, előfordul, hogy kicsúsznak a lábunk alól. Ezt gátolhatja meg egy-két csík padlószőnyeg ragasztó, ami a szezon végén nyom nélkül eltüntethető.

+1 ötlet: dekoráció

A padlószőnyeg ragasztó egy univerzális kétoldalú ragasztó, ami szinte minden felületre tapad. Ezáltal tökéletes eszköz kreatív munkákhoz vagy akár apróbb képek, dekorációk falra, ajtóra rögzítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 17:56, szerda | PR

Egyszerűbb játékok, boldogabb gyerekkor: a Montessori módszer

A gyereknevelés manapság nehéz terep. Bár rengeteg információhoz férünk hozzá, amikhez korábban nem, vagy csak nehezen, a bőség zavara miatt nem könnyű eldönteni,

2021. Szeptember 22. 17:45, szerda | PR

Ha játék, akkor határ a csillagos ég?

Idő, pénz, energia. Ha tetszik, ha nem, mind a háromból bőven kell áldozni a játszás oltárán. Ám ezzel az ég világon semmi baj nincsen akkor, ha van egy fal, ami a megálljt jelenti.

2021. Szeptember 21. 17:07, kedd | PR

Lapradiátor – a klasszikus fűtési megoldás

Otthonunk fűtési rendszerének kialakításakor, felújításakor a leginkább elterjedt megoldás a padlófűtés, vagy a radiátoros fűtés.

2021. Szeptember 20. 15:39, hétfő | PR

Divatos és praktikus - melyik gyermekcipőt válasszuk az őszi-téli időszakra?

Felelősségteljes szülőként mindenből a legjobb minőséget szeretnéd a gyermekednek adni?