Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Augusztus 10. 10:15, kedd | PR

5 ötlet, amivel a padlószőnyeg ragasztó segíti az életedet

5 ötlet, amivel a padlószőnyeg ragasztó segíti az életedet

A padlószőnyeg ragasztó nem tűnik olyan eszköznek, ami a hétköznapokban sok szolgálatot tehet, pedig van néhány olyan alkalmazási módja, ami nagyban hozzájárulhat a kényelmesebb és főként biztonságosabb mindennapjainkhoz

Ha még soha nem hallottál róla, akkor ideje, hogy megismerkedj a sokoldalú padlószőnyeg ragasztóval. Ez az anyag ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem folyadék, amit felkenünk, hogy a padlószőnyeget tartósan rögzítse. Sokkal modernebb változata egy erős kétoldalú ragasztó, amivel gyerekjáték és villámgyors a padlószőnyeg lerakása.

Ez a ragasztó rendkívül erős kötést hoz létre a padlószőnyeg és a padló között, így képes tartósan rögzíteni azt. Nem utolsósorban minimális felületen kell alkalmazni, nem a szőnyeg teljes egészén, így jóval egészségesebb környezetet teremt, mint a régen felkent folyékony padlószőnyeg ragasztók.

Létezik emellett olyan speciális változata is, ami erősen rögzít ugyan, de nem véglegesen és nyom nélkül visszaszedhető. Ez a változat is rengeteg ponton tud a hétköznapokban segíteni.

Lépcsőszőnyeg

A lépcsőszőnyegek segítenek a csúszósabb lépcsők felületeit biztonságossá tenni. Régebben profillal erősítették a lépcsőfokok szélére, ma már azonban ezt a gondot is leveszi a vállunkról a kétoldalú padlószőnyeg ragasztó.

Csúszós előszoba padló

Sok lakásban gondot okoz az is, hogy az előszobába kihelyezett futószőnyeg elcsúszkál és ezzel balesetveszélyes. Itt jó szolgálatot tehet egy csík nyomtalanul eltávolítható padlószőnyeg ragasztó, ami takarításnál akár teljesen felszedhető és újra felhelyezhető a tiszta padlóra. Nem marad utána ragacsos csík, csak a biztonság, hogy nem fut ki a lábunk alól a padló.

Gyerekszoba biztonságban

Hasonló a probléma a gyerekszobákba rakott, kis méretű szőnyegek esetén. Míg a nagyobb szőnyegeknél a súly, vagy a ráhelyezett bútorok a helyén tartják a szőnyeget, addig az apró dekorszőnyegek elcsúsznak és komoly sérülést is okozhatnak, mikor rohangál a gyerek. Itt is elegendő azonban egy kis csík eltávolítható padlószőnyeg ragasztó, hogy biztonságban tudjuk a gyereket.

Kültéri szőnyeg

A teraszokra helyezett kültéri szőnyegek szépek és hozzájárulnak a kényelmünkhöz, de ha megáznak, előfordul, hogy kicsúsznak a lábunk alól. Ezt gátolhatja meg egy-két csík padlószőnyeg ragasztó, ami a szezon végén nyom nélkül eltüntethető.

+1 ötlet: dekoráció

A padlószőnyeg ragasztó egy univerzális kétoldalú ragasztó, ami szinte minden felületre tapad. Ezáltal tökéletes eszköz kreatív munkákhoz vagy akár apróbb képek, dekorációk falra, ajtóra rögzítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.