Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Június 30. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

70 maratonnal a Dunáért – elképesztő sportteljesítmény egy elképesztő velocipéddel

70 maratonnal a Dunáért – elképesztő sportteljesítmény egy elképesztő velocipéddel

Hidvégi-Üstös Pál 150 éves velocipédjével tervezi végigtekerni a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát.

Az esemény egyben a Duna teljes hosszának őszi végigfutását hivatott beharangozni, „70 maratonnal a Dunáért” mottóval. Hidvégi-Üstös Pál célja, hogy kivételes sportteljesítményével felhívja a figyelmet a Duna védelmének fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében.

A Duna nem csupán ivóvíz bázis, de közlekedési útvonal, kedvelt pihenő-, kulturális- és sporthelyszín is egyben. A Duna Régió Stratégia egy olyan nemzetközi együttműködés, amelyben a Duna-medence 14 országa a közös kihívások kezelése érdekében, projektek keretében összefogva keresi a megoldásokat. A Stratégia elnökségét a 2017. évben Magyarország látja el, hazánk pedig kiemelkedő eredményeket tud felmutatni vizeink védelme és hatékony felhasználása terén. Emellett az elnökségi év során prioritásként kezeljük a régió energiabiztonságának fokozását, közlekedési kapcsolataink fejlesztését, valamint a tiszta közlekedési módok terjedésének előmozdítását.

A Duna Régió Stratégia e céljaira kívánja felhívni a figyelmet az extrém sportteljesítmény: Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista idén ősszel a világon elsőként futja végig a Duna teljes szakaszát. A 3200 km táv lefutása szeptemberben indul és várhatóan 3 hónapot vesz igénybe. A sportember a tervek szerint október 18-án, a Duna Régió Stratégia nagyszabású Éves Fórumának megnyitására érkezik legfontosabb közbenső állomására, Budapestre. A futás támogatója a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A 2017. június 27-én indult kerékpáros sportteljesítmény a 70 maratoni távnak megfelelő futás beharangozója. Hidvégi-Üstös Pál velocipédjével 12 nap alatt 750 km-t teker a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalán, melynek során konzultál a Duna menti települések önkormányzataival a folyóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről, egyben tájékoztatást nyújt a Duna Régió Stratégia éves elnökségéről és annak célkitűzéseiről.

Hidvégi-Üstös Pál
Magyar ultrasportoló, aki világszínvonalú, egyedülálló kihívásokat teljesít, ötvözve az emberfeletti sportteljesítményt nemes célok üzeneteinek közvetítésével. Végigúszta és futotta a Tiszát, majd 2000 embert mozgósított egy 15 napos Tiszavölgy Kalandtúra rendezvénysorozat keretében. Az Old Spice Afrika Expedíció során, egy nemzetközi csapatot vezetve végigkerékpározta futotta Afrikát Fokvárostól Alexandriáig, járt Nyugat Szaharában, futott a Nílusért Szudánban és 2013-ban húszezer kilométeren keresztül járta végig Közép-Ázsiát magyar felfedezők nyomában, fiatal kutatóknak lehetőséget nyújtva terepmunkára.

Címkék: duna, maraton, Sport, velocipéd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindul a "piskóta" körforgalom építése

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.