Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2012. Január 12. 12:33, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

Nagyszabású hajsza indult a déljapáni Hirosima városában egy veszélyes elítélt után, aki egy szál kincstári fehér jégeralsóban szökött meg börtönéből.

Az iskoláknak azt tanácsolták, hogy elfogásáig a gyerekek csak felügyelt csoportokban menjenek-utazzanak az iskolába és onnan haza.

Csaknem 800 rendőr eredt a nyomába szerdán a kínai származású Li Kuo-linnek, akit azért ítéltek 23 évi börtönbüntetésre 2005-ben, mert rálőtt egy rendőrre, és ellopott egy rendőrautót – közölte másnap a hirosimai prefektúra rendőrsége. Házról házra járnak a férfi fényképével, és személyleírását feltették az internetre is. Li állítólag az udvari torna alkalmával vált le társaitól, és két falon átmászva szökött meg.

Sajtótudósítások szerint a második, öt méter magas falon úgy juthatott túl, hogy ott javítási munkák miatt szerelőállvány volt, ráadásul a térfigyelő kamerákat is lekapcsolták a munkálatok idejére.

A hirosimai börtönből még sohasem szökött meg fogoly – mondta újságíróknak egy büntetés-végrehajtási illetékes név nélkül, mert nem volt engedélye beszélni a sajtóval. Nakagava Tadaaki, az igazságügy-minisztérium egyik büntetőügyi tisztségviselője azt közölte, hogy utoljára 1989-ben volt szökés egy japán börtönből.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:50, szerda | Külföld

Az ENSZ-t kritizálta Zelenszkij

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden.

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Szlovákia sem szünteti meg a gabonaimport korlátozását

Az ukrán gabona behozatalára vonatkozó korlátozások fenntartása miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) beadott ukrán panasznak nincs jogalapja, Szlovákia nem szünteti meg az embargót

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Bild: a német belügyminiszter szavazati jogot adna a menekülteknek

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter szavazati jogot adna a Németországban élő külföldieknek - írta a Bild című német lap kedden a szociáldemokrata párt (SPD) Hessen tartományi szervezetének választási programja alapján.