Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. December 16. 09:04, szombat | Külföld
Forrás: MTI

A bíróság két év börtönre ítélte az anyát, akinek fia pisztollyal sebesítette meg tanítónőjét

A bíróság két év börtönre ítélte az anyát, akinek fia pisztollyal sebesítette meg tanítónőjét

A bíróság két év börtönre ítélte pénteken azt az édesanyát, akinek 6 éves fia az osztályteremben az otthonról származó pisztollyal súlyosan megsebesítette tanítónőjét Virginia államban az év elején.

Az édesanyát, Deja Taylort Virginia törvényei alapján gyermeke elhanyagolásának vádjában találta bűnösnek az állami bíróság. Az anyát novemberben szövetségi törvények alapján egy másik bíróság 21 hónap börtönre ítélte, amiért kábítószer-fogyasztóként fegyver tulajdonosa volt.

A 6 éves gyermeke tette miatt felelősségre vont szülőnek csaknem 4 évet kell börtönben töltenie, ami súlyosabb annál a büntetésnél is, amit az ügyészség javasolt.

Deja Tylor fia, a nyomozás során arról számolt be, hogy otthonukban a szekrényre felmászva, az anyja táskájából vette el a fegyvert. A gyerek a pisztolyt a hátizsákjában vitte be az iskolába, ahol a tanórán lőtt rá tanítónőjére, Abby Zwernerre.

Az édesanya azt állította, hogy a 9 milliméteres pisztoly ravasz-zárral volt felszerelve, aminek ugyanakkor a nyomozáson dolgozó rendőrök nem találták nyomát. A nyomozók a család otthonában csaknem 30 gramm marihuánát találtak.

A védőügyvédek enyhítő körülményként szerették volna, ha a bíróság figyelembe veszi ügyfelük pszichés problémáit, skizoid és bipoláris zavarait.

A lövöldözés január első napjaiban Newport News városának egy általános iskolájában történt, a vizsgálat szerint az első osztályos gyerek tudatosan célozva sebesítette meg Abby Zwernert a tanórán.

A pedagógus a karján szenvedett súlyos sérüléseket, két hétig ápolták kórházban és öt műtéten esett át.

Az eset után felmondott munkahelyén, és otthagyta a tanári pályát.

Abby Zwerner tavasszal 40 millió dollár kártérítésre perelte Newport New iskolai szervezetét, azzal vádolva az iskola vezetőit, hogy nem vették komolyan jelzését, miszerint a kisfiúnál pisztoly van. A kártérítési keresetben személyes sérelemként mentális sérülés és komoly anyagi bevételkiesés szerepel.

Címkék: pisztoly, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén