Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Január 23. 16:26, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

A célt teljesítettük!

A célt teljesítettük!

Riport Klausz Kristóf autóversenyzővel, a 31. Jänner Rally után.

Kedves Kristóf!

2014. január 4-5-én került megrendezésre a 31. Jänner Rallye Ausztriában.

Ezen a 18 gyorsasági szakaszból álló versenyen Kecskeméti Balázs navigátorral vettél részt.

A mezőny legfiatalabb pilótájaként milyen érzés volt a tizennyolcadik gyorsasági szakasz után Parc Ferme-be?

- Nagyon boldog voltam, hogy sikerült teljesíteni ezt a nehéz Európa-bajnoki futamot és emellett nagyon fáradt is. Ilyen hosszú és ilyen nehéz versenyen még nem mentem eddig, de bízom benne hogy sokszor tapasztalhatom még ezt az érzést.

A kétnapos versenyen a 7,79km-től a 25km hosszú gyorsokon versenyeztél az idő és a sporttársak ellen. Mely szakaszok és miért tetszettek a legjobban?

- Teljesítményünk változó volt. Jók és kevésbé jók voltak a teljesített szakaszok, amelyek az időjárási viszonyoktól és az autóval történő barátkozástól is függtek.

Az első nap az időjárás is kedvezett, mert a reggeli ködös, jeges szakaszok után napközbenszárazabb pályákon tudtunk versenyezni, ami nem okozott meglepetést. Sötétben viszont nagyon keveset vezettem eddig, ami az eredményeken is megmutatkozott.

A második nap is hasonlóan alakult. A délelőtti, nagyrészt száraz és jeges szakaszok jól mentek, de az utolsó gyors ismétsötétben zajlott, sőt az eső is eleredt és a köd is leszállt. Ez volt a verseny legnehezebb gyorsasági szakasza, de a célt teljesítettük, befejeztük a versenyt.

Miként értékeled a Jänner Rallyt?

- Nagyon tetszett a hangulata és a színvonala. Örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen és még jobban örülök, hogy sikeresen be is fejeztük.

Az ERC mezőnyében a 24. helyen értünk célba, a 2WD kupában ez a 6. helyre volt elég.

Pontot is gyűjtöttünk, úgyhogy panaszra semmi okom.

Legközelebb hol láthatunk ERC futamon?

- A következő futam a Lettországi Rally Liepaja lesz a versenynaptárunkban.

Az elsődleges célunk ott is a verseny befejezése, mivel ez sem egy általunk megszokott viszonyok között zajló verseny, és az autóval is csak a második találkozásunk lesz.

Ezen kívül szeretnék gyorsulni is amennyit csaklehet.

Köszönet Támogatóinknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.