Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2011. December 20. 07:57, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A cigarettáról való leszokás után boldogabb az élet

A cigarettáról való leszokás után boldogabb az élet

A dohányzásról való leszokás nem könnyű, de egyre többen teszik meg ezt a nehéz lépést egészségük érdekében.

A szakértők azonban arra is felfigyeltek, hogy ezeknek az embereknek nemcsak a krónikus betegségekre lesz kisebb az esélyük a leszokás után, hanem jelentősen javul az életminőségük is.

A leszokás nehéz, de nem lehetetlen, és a friss eredmények is azt támasztják alá, hogy megéri megpróbálni. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis azoknak az életében, akik leteszik a cigarettát, nem nő a stresszes helyzetek száma, éppen ellenkezőleg: nyugodtabbak, kedélyesebbek lesznek - írja az Annals of Behavioral Medicine.

A kutatók elméletüket egy követéses vizsgálatra alapozzák, amelyben olyan emberek vettek részt, akik leszoktak a dohányzásról. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik kitartottak döntésük mellett, három évvel a nagy elhatározás után kevesebb stresszről és jobb általános kedélyről számoltak be, mint azok, akik nem voltak képesek abbahagyni a dohányzást.

A tudósok szerint eredményeik nagy előrelépést jelenthetnének a leszokást segítő programok fejlesztésében, hiszen a jövőben az életminőség emelkedésével is motiválhatnák a leszokni vágyókat. Hozzátették ugyanakkor, hogy az ok-okozati kapcsolat egyelőre nem bizonyított, így első lépésként ezt kell alátámasztaniuk.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:31, csütörtök | Belföld

Javul a házomlásban megsérült táncművész állapota

Folyamatosan javul az operettszínház táncművészének állapota azt követően, hogy súlyosan megsérült a terézvárosi házomlás során - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház csütörtökön az MTI-t.

2022. Június 30. 17:08, csütörtök | Belföld

Indul a hazai dinnyeszezon a diszkontláncoknál

Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben - tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t.

2022. Június 30. 15:07, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján

Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján. Egy héten belül ez a második nemzetközi elismerés a sikeres adósságkezelésért - írta a pénzügyminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

2022. Június 30. 14:06, csütörtök | Belföld

Magát tábornoknak adta ki a szélhámos, feleségét is átverte

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.