Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 03. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A Facebook étkezési zavarokat okozhat

A Facebook étkezési zavarokat okozhat

A Facebookon töltött idő ártalmas az egészségre – állítja egy új tanulmány.

A kutatás szerint ugyanis a közösségi oldal használóinak 51 százaléka tudatosabban tekint saját testére, miután látja a saját magáról készül fotókat és azokat összehasonlítja barátaiéval - írja a Times of India.

„A Facebook megkönnyíti, hogy a felhasználók több időt töltsenek testük kritizálásával” - mondta Dr. Harry Brandt, a Daily Mail Intézet igazgatója. Mindez negatív testkép, s ennek következtében önbecsülés hiányához vezethet, az pedig táplálkozási zavarokhoz.

A kutatás során megkérdezettek nyolcvan százaléka legalább naponta egyszer belép a közösségi oldalra, így szinte lehetetlen elkerülni, hogy összehasonlítsák a magukról és barátaikról készült fényképeket. A megkérdezettek 44 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeretne azonos testsúlyú lenni barátaival és 32 százalékuk mondta, hogy szomorú, amikor összehasonlítja saját fényképeit barátaiéval. A megkérdezettek 37 százaléka változtatni szeretne testalkatán.

Az eredmények azt sugallják, hogy a Facebookon töltött idő súly megszállottá teheti a felhasználókat, ami igen veszélyes egészségükre nézve.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.