Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 07. 08:53, szombat | Belföld
Forrás: mti

A fél országban figyelmeztetés van érvényben az extrém hideg miatt

A fél országban figyelmeztetés van érvényben az extrém hideg miatt

Az extrém hideg idő miatt továbbra is a fél országban figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében akár mínusz 20 Celsius-fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, ezért ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A fővárosban és Pest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú a figyelmeztetés a hideg a miatt.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6 fok között valószínű, (Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték).

A meteorológiai szolgálat azt írta: a hőmérséklet napközben mindenütt mínusz 15 fok fölé emelkedik, de az előttünk álló éjszaka a Dunától keletre ismét egyre többfelé éri el a minimum a mínusz 15 fokot. Az Északi-középhegység szélvédett, illetve hóval borított területein ennél is hidegebb várható, ott mínusz 20 fok alatti értékek is lehetnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyenge hófúvásra is figyelmeztetnek, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében továbbra is a viharos szél veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az OMSZ jelezte: a Dunántúl nyugati felén (elsősorban az Alpokalján, a Bakonyban és a Balaton térségében) kora délutánig még lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések, majd a nap második felében mindenütt jelentősen csillapodik a légmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére