Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 31. 17:07, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A fiatalok 46,9 százaléka fizetésemelést kér, ha lejár az szja-mentesség

A fiatalok 46,9 százaléka fizetésemelést kér, ha lejár az szja-mentesség

A magyar fiatalok - akiknek 25 év alatt nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük a bruttó átlagkereset mértékéig - csaknem fele jelezte, hogy ha betölti a 25. életévét, akkor fizetésemelést kér munkaadójától,

hogy ne csökkenjen a nettó keresete - közölte a Work Force Kft. a Pályakezdő Index kutatásának eredményeit kedden az MTI-vel.

A felmérés a munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő- közvetítéssel foglalkozó cég megbízásából április vége és május vége között 500, 18-25 év közötti fiatal bevonásával készült.

A megkérdezettek 46,9 százaléka jelezte, hogy ha betölti a 25. életévét, akkor fizetésemelést kér munkaadójától, hogy ne csökkenjen a nettó keresete. További 32,2 százalék még nem tudott válaszolni, mindössze alig több mint ötödük jelentette ki, hogy nem kér majd nagyobb fizetést.

A Pályakezdő Index kutatás arra a kérdésre is kereste a választ, hogy az adókedvezmény bejelentését követően történt-e változás a válaszadók bruttó munkabérében. A válaszadók 50,4 százalékának emelték a bérét, 47,8 százalékának nem változott, 1,8 százaléknak viszont csökkent.

A közlemény idézte Czellecz Zoltánt, a Work Force cégvezetőjét, aki szerint az emelések aránya alátámasztja azt a bérversenyt, amit a mindennapokban megtapasztalnak.

A felmérés szerint a növekvő bér egyértelműen pozitívan befolyásolta a munkaadók megítélését, a fiatalok lojalitása nőtt, de fejlődött a szakmai hozzáállásuk is. Ezektől kicsit elmaradva ugyan, de javult az általuk elvégzett munka minősége is.

A Work Force szerint a munkaadóknak érdemes komolyan venniük a fiatalok béremelésre vonatkozó igényét, ugyanis a megkérdezettek 83,4 százaléka fontolóra venné a munkahelyváltást, ha nagyobb fizetésre kapna ajánlatot más cégtőlt.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Work Force Kft. 2003 óta foglalkozik munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő- közvetítéssel. Megbízói között termelő és gyártó cégek, valamint a szolgáltató szektorban működő vállalatok egyaránt megtalálhatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.