Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 03. 19:23, hétfő | Helyi

A „Hambulancia” matricás Pizza Casa Luigi pizzájáért ugrott be Dorogra Völner Pál

A „Hambulancia” matricás Pizza Casa Luigi pizzájáért ugrott be Dorogra Völner Pál

Országos mozgalommá nőtte ki magát és térségünkben is sokan csatlakoztak ahhoz az a kezdeményezéshez, amelyben a mentősöknek kedvezményesen vagy ingyen adnak ételt.

Mint ismert húsvétvasárnap valaki lefotózta, hogy két mentős megállt hamburgert venni egy budapesti büfénél, majd jelentette is ezt a Mentőszolgálatnak. Azt sérelmezte, hogy a mentősök szolgálat közben vettek harapnivalót maguknak.
Az OMSZ a Facebookon adott hírt erről, aminek az a nem várt következménye lett, hogy az emberek mélységesen felháborodtak azon, hogy valaki képes volt panaszt tenni amiatt, hogy a két életmentő egy gyors ebédet vett magának munkaidőben.

Ezt követően számos büfés és étterem jelentette be, hogy a mentősök ingyen vagy kedvezményesen ehetnek náluk. Annyian jelentkeztek, hogy az Országos Mentőszolgálat egy adatbázist készített, amelyet folyamatosan aktualizálnak. A mozgalomban résztvevő vendéglátóegységeket a kiragasztott „Hambulancia” matricáról lehet felismerni.

Környékünkön is több vendéglátóegység csatlakozott a „Hambulancia” kezdeményezéshez, amelyet a hamburger és ambulancia szóból gyúrtak össze, ezzel szimbolizálva a mozgalom elindulásának történetét.
Korábban már írtunk az esztergomi Szalma Csárda felajánlásáról, most pedig egy Esztergomban és Dorogon is üzemelő étteremről a Pizza Casa Luigiról derült ki, hogy ők is „Hambulancia” tagok.


Térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Völner Pál a környéken tartózkodva, Casa Luigi étterembe tért be egy pizzáért Koloszár Szilárdhoz.


Dr. Völner Pál erről a látogatásról posztolt nemrég egy rövid bejegyzést a Facebookon, amelyben kiemelte, hogy a nemzeti összefogás egyik legszebb példája, hogy a vendéglátósok, akik mögött nagyon nehéz, sok veszteséggel járó időszak áll, még ebben a helyzetben is a segítségére sietnek és szolidárisak a mentőszolgálat tagjaival.
Az országgyűlési képviselő arra kér mindenkit, hogy aki teheti támogassa ezeket a büféket, bisztrókat, vendéglőket, ezzel segítve őket.

Fotók: Völner Pál/ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.