Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 03. 19:23, hétfő | Helyi

A „Hambulancia” matricás Pizza Casa Luigi pizzájáért ugrott be Dorogra Völner Pál

A „Hambulancia” matricás Pizza Casa Luigi pizzájáért ugrott be Dorogra Völner Pál

Országos mozgalommá nőtte ki magát és térségünkben is sokan csatlakoztak ahhoz az a kezdeményezéshez, amelyben a mentősöknek kedvezményesen vagy ingyen adnak ételt.

Mint ismert húsvétvasárnap valaki lefotózta, hogy két mentős megállt hamburgert venni egy budapesti büfénél, majd jelentette is ezt a Mentőszolgálatnak. Azt sérelmezte, hogy a mentősök szolgálat közben vettek harapnivalót maguknak.
Az OMSZ a Facebookon adott hírt erről, aminek az a nem várt következménye lett, hogy az emberek mélységesen felháborodtak azon, hogy valaki képes volt panaszt tenni amiatt, hogy a két életmentő egy gyors ebédet vett magának munkaidőben.

Ezt követően számos büfés és étterem jelentette be, hogy a mentősök ingyen vagy kedvezményesen ehetnek náluk. Annyian jelentkeztek, hogy az Országos Mentőszolgálat egy adatbázist készített, amelyet folyamatosan aktualizálnak. A mozgalomban résztvevő vendéglátóegységeket a kiragasztott „Hambulancia” matricáról lehet felismerni.

Környékünkön is több vendéglátóegység csatlakozott a „Hambulancia” kezdeményezéshez, amelyet a hamburger és ambulancia szóból gyúrtak össze, ezzel szimbolizálva a mozgalom elindulásának történetét.
Korábban már írtunk az esztergomi Szalma Csárda felajánlásáról, most pedig egy Esztergomban és Dorogon is üzemelő étteremről a Pizza Casa Luigiról derült ki, hogy ők is „Hambulancia” tagok.


Térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Völner Pál a környéken tartózkodva, Casa Luigi étterembe tért be egy pizzáért Koloszár Szilárdhoz.


Dr. Völner Pál erről a látogatásról posztolt nemrég egy rövid bejegyzést a Facebookon, amelyben kiemelte, hogy a nemzeti összefogás egyik legszebb példája, hogy a vendéglátósok, akik mögött nagyon nehéz, sok veszteséggel járó időszak áll, még ebben a helyzetben is a segítségére sietnek és szolidárisak a mentőszolgálat tagjaival.
Az országgyűlési képviselő arra kér mindenkit, hogy aki teheti támogassa ezeket a büféket, bisztrókat, vendéglőket, ezzel segítve őket.

Fotók: Völner Pál/ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT