Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2020. Február 11. 06:11, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Házasság hetével foglalkozik a közmédia számos műsora

A Házasság hetével foglalkozik a közmédia számos műsora

A Házasság hetével foglalkozik a következő napokban a közmédia számos műsora: a téma jelen lesz a Kossuth Rádió, a Duna Televízió, az M5 kulturális csatorna és az M2 Petőfi TV műsorán is

- tájékoztatta az MTVA Sajtó Osztálya az MTI-t hétfőn. A Házasság hete vasárnap kezdődött, a rendezvényt 13. alkalommal szervezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával.

A Kossuth Rádió a héten keresi azokat a hallgatóit, akik 50, 60 vagy 70 éve élnek házasságban. A leghosszabb ideig együtt élőket a rádió riporterei fel is keresik. A Kossuth Rádióban a Jó napot, Magyarország, a Kalendárium, a Nagyok és A vendég a háznál című műsor egész héten a Házasság hetének eseményeivel foglalkozik. Ezen kívül kedden a Napközbenben bemutatkozik az Ölelj át program is.

A Duna Televízióban a fennállásának 12. évét ünneplő Család-Barát magazin is egész héten a házasságot helyezi a műsor fókuszába. A héten nemcsak a házasságban élőknek, hanem a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal küzdőknek is igyekszik a műsor segítséget nyújtani civil és ismert emberek, szakértők segítségével.

Az összegzés felidézi, hogy a Házasság hete lezárásaként már hagyomány a Család-barátban, hogy a szombati adásban összeadnak egy jegyespárt a stúdióban. A műsorban anyakönyvvezetővel és közreműködő művészekkel beszélgetnek a házasság értékéről és üzenetéről. De szó lesz az idei esküvői trendekről is.

A Család-Barátban ismert házaspárok - mások mellett Kiss Gergely és Valkay Anna; Böröndi Tamás és Götz Anna; Béres József és Béres Klára; Kokas Katalin és Kelemen Barnabás - is a stúdió vendégei lesznek.

Az M5 kulturális csatorna több műsorában is foglalkozik a Házasság hetével. Tavaly indította el a Házasság hetéhez kapcsolódó sorozatát, amelyben Csizmár Edina vezető szerkesztő beszélget művész házaspárokkal. A sorozat 8 részből áll, a héten minden nap este 21 óra 45 perctől látható egy-egy epizód.

A Kult '30-ban a Házasság hete programjainak figyelemmel kísérése mellett művész házaspárokkal beszélgetnek. Emellett az Ez itt a kérdés című műsorban is foglalkoznak a témával: a szerdai műsorban a házasság három kardinális szakaszát járják körbe.

Az M2 Petőfi TV az Én vagyok itt! című magazinműsorban foglalkozik a Házasság hetével. A hétfőtől szombatig 21 óra 5 perctől látható adásokban stúdióbeszélgetésekkel készülnek.

Pénteken 20 óra 35 perctől a Családmeséink című műsorban is arra keresik a választ a Házasság hetének idei arcaival, Semsei Rudolffal és párjával, Dobay Eszterrel, hogy mitől lesz igazán hosszan tartó egy kapcsolat, egy házasság. Mit is jelent igazán a jóban, rosszban egymás mellett kitartani? Antal Timi, énekesnő és párja Demko Gergő, zeneszerző azt is elmondják, miért volt három különböző esküvőjük. A műsorban kiderül az is, milyen lehet átélni egy olyan lánykérést, amely egy moziban történik a család és a barátok előtt - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 15:46, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján.

2024. Február 26. 15:44, hétfő | Belföld

Dézsi Csaba Andrást indítja a Fidesz Győrben

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.