Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2017. November 17. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

A hétszázát! - Rekord az esztergomi társasjátéknapon – Látványos VIDEÓVAL

A hétszázát!  - Rekord az esztergomi társasjátéknapon – Látványos VIDEÓVAL

Idén kilencedik alkalommal zajlott le Esztergom és térségének legnagyobb társasjátékos eseménye november 11-én. A Dobó Katalin Gimnáziumban 10 és 22 óra között látogatócsúcs született, közel 700 fő társasjátékozott.

A nagy nyüzsgést jól mutatja az eseményről készült videó, mely egy percbe sűríti a nap eseményeit. Kicsik és nagyok együtt társasjátékozhattak 12 órán keresztül. Játékmesterek segítségével minden korosztálynak kínáltak a szervezők társasjátékokat. Válogathattunk táblás és kártyás, humoros és komoly, logikai és kooperatív játékok közül. A tornateremben pedig folyamatos mozgásos-játékos gyerekprogramok voltak.

Két újdonsággal készültek a szervezők: 11 nyereményt sorsoltak, azok között, akik 11 óra előtt érkeztek. A sorsolás a rendezvényen 11. hó 11. nap 11 óra 11 perc 11 másodperckor történt meg. Délután pedig Crokinole versenyre került sor. A Crokinole egy igazán izgalmas, pörgős játékmenetű fából készült pöckölős ügyességi játék. A versenyre 32 fő nevezett, a csoportmérkőzéseket követően a 16 továbbjutott játékos már egyenes kiesésben folytatta a küzdelmeket. Az első helyet Erős Norbert szerezte meg, míg a dobogó második fokára Béni András dobós tanár, míg a harmadik fokára Orbán Ágoston dobós diák állhatott. A verseny lebonyolítását a Magyar Crokinole Szövetség két segítője Salamon Dóra és Létay Dániel segítette.
Süttő Gábor a program megálmodója és főszervezője elmondta: köszönet illeti a Dobó diákjait a vendégszeretetükért. A nagyszabású program lebonyolításában a Dobó Társasjáték Klub tagjai mellett az iskola diákjai is részt vettek. Kitűnő házigazdák voltak, segítettek a vendégek fogadásában, a büfében, a vásárlásban, biztosították a gyerekprogramokat a tornateremben, játékokat tanítottak és pakoltak reggel és este.

Horváth Zoltán a Játékkunyhó képviseletében örömét fejezte ki, hogy egyre többeket vonz a társasjátékozás, mint közös időtöltés. A Játékkunyhó személyre szabott játékválasztási tanácsadással és vásárlási lehetőséggel is segítette a rendezvényt.

Köszönet illeti az ismét remek képeket készítő Mitter Balázst a luminoso.hu fotográfusát. Képek, galéria itt!

A jövőre 10 éves születésnapját ünneplő eseményre a szervezőknek több ötletük is van már. Egy biztos, születésnapi torta mindenképpen lesz a rendezvényen!

Dobósként csatlakozz a Dobó Társasjáték Klubhoz, ha pedig a térség társasjátékos eseményeiről informálódnál, kövesd a Játékkunyhót a Facebookon!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco