Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 24. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A hétvégén is többször várható eső

A hétvégén is többször várható eső

A hétvégén is többször várhatóak záporok, zivatarok, néhol jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Komoly lehűlés nem várható, bár lesz, hogy helyenként csak 20 fokig melegszik a levegő, másutt 30 fokos meleg is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken délelőtt napos idő várható, ekkor csak elvétve lehet csapadék. Délután viszont már elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Késő délután, este a Dunántúlon kiterjedtebb csapadékra is készülni kell, délnyugaton nagyobb mennyiség is hullhat, és akár heves zivatarok is kialakulhatnak. A szél gyenge, mérsékelt lesz, csak intenzív csapadékhullás idején lehetnek erős vagy akár viharos széllökések. A leghidegebb órákban 12-19 Celsius-fok lesz. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

Péntekre a felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A zivatarveszély miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult idő várható rövidebb napos periódusokkal, majd a késő délutáni, esti óráktól nyugaton határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Napközben még sokfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Nagy területen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Estétől egyre inkább keleten eshet. Főként a Dunántúlon több helyen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 20-27 fok között várható, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

Vasárnap keleten is felszakadozik a felhőzet, általában több-kevesebb napsütés várható gomolyfelhőkkel, majd késő délutántól nyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik. Főleg a Dunától keletre alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, estefelé már nyugaton is lehetnek záporok, zivatarok. A szél többfelé megélénkül, zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.