Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 05. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: Benedek Attila Facebook

A hollók költése miatt nem látogatható a Tündérkapu

A hollók költése miatt nem látogatható a Tündérkapu

Május végéig nem látogatható a Nagy-Strázsa-hegy egyik látványossága a Tündérkapu.

A Tündérkapu, amely kedvelt kirándulóhely, Esztergom-Kertváros határában, tulajdonképpen egy hévizes eredetű barlang bejárata, amelynek különlegessége a három helyen is megnyílt látványos előcsarnoka.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesüet (BEBTE) egyik vezetője, Benedek Attila tette közzé közösségi oldalán azt a bejegyzést, amely szerint a Tündérkapuban hollók költenek. A zavartalan költés és a fiókák kirepülésének idejére, várhatóan május végéig lezárják a látogatók elől a barlangot és közvetlen környezetét.

Fotó: Benedek Attila

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.