Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 02. 12:53, péntek | PR

A járvány és a lakások új funkciói

A járvány és a lakások új funkciói

Az immár több, mint egy éve tomboló koronavírus járvány sok szempontból és alapjaiban rajzolta át mindenki életét. Új szabályokhoz kell igazodnunk, így az életünk is sokkal másabb, mint azelőtt.

A korlátozások egyik érdekes hozadéka a lakások funkcióinak bővülése, hiszen az ingatlanoknak is új szerepkörökben kell bizonyítaniuk.

A változó helyzet

A világjárvány kitörésekor még nem igazán tudta senki, hogy mire is számíthatunk és hogy milyen mértékű problémával nézünk szembe. Ahogy telt-múlt az idő egyre inkább világossá vált, hogy a helyzet súlyos és globálisan szinten is átalakítja a mindennapi életet. Eleinte csak ismerkedtünk az új szabályokkal és igyekeztünk ezeknek megfelelően alakítani a napi rutint, miközben bíztunk és reménykedtünk benne, hogy hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágása.

Mára már tisztán látjuk és érezzük, hogy ez a folyamat jóval hosszadalmasabb, mint azt elsőre hittük volna. Bár már látszik a fény az alagút végén, az emberek életvitele gyökeresen és szükségszerűen változott meg az elmúlt évben. Épp ezért, sok esetben nem csak átmeneti, hanem tartós változásokat kellett eszközölni az életvitelünkben. Sok dolog kiesett, vagy épp átalakult, új funkciókat kapott. Ez alól a lakások sem képeznek kivételt, hiszen ebben a helyzetben sokkal komolyabb szerepben kell bizonyítaniuk.

Ingatlanok új szerepben

Ha az olyan lakásokra szakosodott oldalakon böngészünk, amilyen például a Flatco is jól látszik, hogy a kiadó ingatlanok kínálata nem lett kisebb a vírushelyzet hatására sem. Ugyanakkor a választási folyamat során már több új szempont is feltűnik, melyek eddig másodlagosnak számítottak. Akárhogy is, a lakások egyik feladata, hogy képes legyen megfelelni az új elvárásoknak is, melyek a szigorú szabályozások miatt keletkeztek.

Egy lakás immáron megszűnt „csupán csak” otthonnak lenni, egy helynek, ahol a nap végén megpihenhetünk, egy otthonnak, ahol közösen kapcsolódhatunk ki a családunk, szeretteink körében. A munka és az oktatás világának átalakulásával a lakások is új funkciókat kénytelenek betölteni. Bár elsősorban továbbra is otthonként „üzemelnek” emellett a hétköznapok hivatalos teendőinek tereként is működniük kell.

Otthon, munkahely, iskola

A vírushelyzet hazánkban is szélesebb körben elterjesztette a home office, vagyis a távmunka fogalmát. Sok cég – az óvintézkedéseknek megfelelően – igyekezett és igyekszik megoldani, hogy minden feltétel adott legyen az otthoni munkavégzéshez, ezzel védve dolgozóikat. Épp ezért a lakások immár egyfajta irodaként is üzemelnek, ahol fontos, hogy legyen legalább egy sarok, ahol elvégezhetjük feladatainkat.

Ugyanez igaz az oktatás világára is, hiszen az iskolák is jó ideje az online térben üzemelnek. A diákok számára fontos, hogy otthon is rendezett, nyugodt körülmények között vehessenek részt az órákon, ehhez pedig nem árt, ha van egy erre alkalmas helyiség. A Flatco kínálatát böngészve tehát mindenképpen érdemes az olyan lakásokat kiszűrni, melyek rendelkeznek legalább egy olyan extra helyiséggel, ahol mindez megoldható. A fennálló helyzet új megoldásokat kíván tőlünk, ám a Flatco által is kínált profi segítség megkönnyíti ezek végrehajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.