Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Április 14. 16:10, szerda | Belföld
Forrás: Orbán Viktor Facebook

A jövő hét közepén jöhet az újranyitás újabb lépcsője, nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai is.

A jövő hét közepén jöhet az újranyitás újabb lépcsője, nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai is.

Orbán Viktor ma, a kormányülés befejezése után tette fel azt a bejegyzést, mely szerint 3,5 millió fős beoltottságnál, várhatóan már a jövő hét szerdán, csütörtökön további enyhítések következnek.

A miniszterelnök először is mindenkinek köszönetet mondott, aki a járvány kezelésében és legyőzésében részt vett, orvosoknak, ápolóknak, kórházi személyzetnek,háziorvosoknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltást szállító sofőröknek, raktárosoknak, rakodómunkásoknak.

Orbán Viktor a jövő hét közepére tervezi a nyitás újabb lépcsőfokát, amikor is kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai is. Azért, hogy segítsék a vendéglátósokat, és enyhítsenek az őket ért veszteségen, a kormány javaslatára az őket terhelő teraszdíjakat eltörlik.

Az iskolák kinyitásáról azt mondta, hogy fokozatosan és óvatosan történik meg, ezért április 19-én csak az óvodákban és az alsó tagozatokban kezdődik újra a jelenléti oktatás. A felső tagozatos tanulók, a középiskolásokkal egy időben, május 10-én térnek majd vissza az iskolába.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy hogy ne hallgasson senki az oltásellenes hangokra, és mindenki fogadja el a neki felajánlott vakcinát, mivel az országban forgalmazott mindegyik oltás biztonságos.

Fotó: Promenád.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.