Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 27. 06:51, szombat | Belföld
Forrás: Koronavírus Tájékoztatási Központ

A jövő héten elkezdik beoltani a regisztrált pedagógusokat

A jövő héten elkezdik beoltani a regisztrált pedagógusokat

Április első napjaiban kezdik meg az oltásra március 24-éig regisztrált pedagógus oltási akcióját - jelentette be az EMMI köznevelésért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

A jövő héten már megkezdődik a mintegy 82 ezer, az oltásra március 24-éig regisztrált általános iskolai, gimnáziumi és óvodapedagógus kampányszerű oltási akciója.

Ezt Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára jelentette be tegnap, az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán elmondta, az oltások első körére jogosultak a jövő hét elején kapják meg az oltásra behívó sms-t, és a tervek szerint csütörtökön, pénteken, illetve esetenként szombaton kapják meg a védőoltásokat a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópontokon.

A második körben a március 24-éig nem regisztrált, de március 29-én éjfélig regisztráló, köznevelésben dolgozók, valamint a regisztrált, szakképzésben és a bölcsődékben dolgozók következnek. Aki még nem tette, március 29-én éjfélig mindenképpen regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu honlapon - várhatóan a húsvét utáni napokban, szintén a kórházi oltópontokon kaphatják majd meg az oltást - tette hozzá.

Hangsúlyozta, azok a pedagógusok és dolgozók, akik az sms-ben küldött időpontra nem tudnak megjelenni, későbbi alkalommal kerülnek sorra. Maruzsa Zoltán arra kérte a regisztrálókat, hogy adataikat, telefonszámukat és lakcímüket pontosan adják meg az internetes felületen. A regisztráció szükségességéről a köznevelési információs rendszeren és a Kréta-rendszeren keresztül is értesítést küldenek valamennyi pedagógusnak. Beszámolt arról, hogy a 102 ezer pedagógus 55 százaléka, vagyis az aktív állomány alig több mint fele élt a regisztráció lehetőségével, közülük 20 ezren már megkapták az oltást.

Az államtitkár hangsúlyozta, azt, aki egy hónap múlva gondolja meg magát és akkor regisztrál, nem tudják majd soron kívül, ebben a kampányszerű akcióban beoltani, ezért "most van itt az idő", hétfő éjfélig van nyitva ez a lehetőség.

Mint mondta, az alkalmazottak adatbázisait össze kell vetni a regisztrációs felületen megadott adatbázissal, a frissítésük az intézményvezetők segítségével már elkezdődött. A folyamat során az intézmények egyéb dolgozóinak taj-számát is rögzítik a rendszerben, mivel róluk alapesetben nem vezetnek nyilvántartást. Ezzel a lehetőséggel tavaly november óta már tízezres nagyságrendben éltek a köznevelési és szakképzési intézmények - tette hozzá.Megjegyezte, az oltási akció előkészítéséért ezen a hétvégén az Oktatási Hivatal érintett rendszerét leállítják, de hétfőn már ismét fel lehet tölteni ezeket az adatokat.

Illusztráció:Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.