Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 22. 08:03, péntek | Helyi
Forrás: lvp/katasztrófavédelem - fotó: MTI

A katasztrófavédelem is készül a télre

A katasztrófavédelem is készül a télre

Már november elején hozzáfogott a katasztrófavédelem a télre való felkészülésre. Megyénk szervezete is előkészítette a téli közlekedést segítő eszközöket, a héten pedig az utakat ellenőrizte.

A katasztrófavédelmi igazgatóság november elején megkezdte a felkészülést a hideg évszakra – nyilatkozta Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – Megtörtént a megyei védelmi bizottság általános munkacsoportjának felkészülő értekezlete, melyen a társszervek és együttműködő szervezek beszámoltak eddig végrehajtott feladataikról, tett intézkedéseikről.

Az igazgatóság részt vett a BM OKF országos törzsvezetési gyakorlatán, melyen rendkívüli időjárási helyzetben történt tömegbalesetet kellett felszámolni, annak érdekében, hogy ha a tél folyamán hasonló történik, minél hatékonyabban hajtsák végre a feladatokat.

A kirendeltségek a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel közösen a héten ellenőrzik a megyében található utak és az M1 autópálya hófúvás által veszélyeztetett szakaszait, emellett a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervével felmérik a polgármesterek által kijelölt melegedő helyeket.

Az NSZSZ naprakésszé tette kismamákról, rendszeres ellátást igénylő betegekről, speciális kezelésre szorulókról vezetett nyilvántartását, melyet felhasználva az igazgatóság felkészül egy rendkívüli időjárás esetére vonatkozó mentésre.

Az igazgatóság saját gépjárműit is felkészítette a télre. A járművekre felkerültek a téli gumiabroncsok, előkészítették a téli közlekedést segítő eszközöket, emellett takarókat helyeztek el minden járműben. Termoszok, plusz védőruhák és számos takaró van elhelyezve a raktárakban, így ha szükség lesz rá, gyorsan használatba tudjuk őket venni” – tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.