Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 09. 07:44, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre

A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre

Christopher Kennedy, a meggyilkolt egykori igazságügyi miniszter, Robert Kennedy fia Illinois állam kormányzói tisztségére pályázik a jövő évi választásokon.

A Chicagó egyik elővárosában élő 54 éves Christopher Kennedy szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy megpályázza Illinois kormányzói posztját és megkezdi kampányát a jövőre esedékes kormányzóválasztásra.

Az 54 éves üzletember - aki korábban az Illinois Egyetem kuratóriumának elnöke is volt - egyben a korábban meggyilkolt John F.Kennedy néhai elnök unokaöccse.

Kormányzói jelöltségét már tavaly nyáron Philadelphiában a demokraták elnökjelölt-állító országos konvencióján, az illinois-i delegáció tagjaként, meglebegtette. Akkor Michael Madigan, a Demokrata Párt illinois-i elnöke - aki egyúttal az állam törvényhozásának házelnöke is -, üdvözölte Kennedy döntését, s már akkor hangsúlyozta, hogy "Kennedy kiváló kormányzó lenne".

Illinois kormányzója jelenleg a republikánus Bruce Rauner, akit Kendedy a gazdaságpolitikája, s elsősorban is az állam költségvetésének nehézségei miatt támad, azt hangoztatva, hogy a republikánus politikus "szenvedést és káoszt" hoz a polgárokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt