Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Április 04. 16:38, kedd | PR
Forrás: (x)

A kriptovaluta felhasználásának kilátásai Magyarországon

A kriptovaluta felhasználásának kilátásai Magyarországon

A kriptovalutás fizetési mód egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon. Ahhoz képest, hogy egy elég új fizetőeszközről beszélünk, egyre több ember használja például lakásvásárlásra, online fizetésekre, valamint szerencsejátékozásra is. A magyar szerencsejáték-piac modernebb platformjain már alkalmazzák a kriptovalutát, mint fizetési módot, többek között a Lemon kaszinó és egyéb más oldalak is. Mivel sokan még nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent valójában a kriptovaluta, ezért cikkünkben leírjuk, hogy mit kell tudni a fizetőeszközről. Ezenkívül arról is szót ejtünk, hogy a szakértők milyen jövőt jósolnak hazánkban a kriptovaluta felhasználásával kapcsolatban.

Mi az a kriptovaluta?

A kriptovaluta tulajdonképpen egy olyan digitális eszköz, mely csereeszözként szolgál. A kriptovaluta felhasználásának fő célja a pénz helyettesítése. Jellemzően kriptográfiával titkosított programokat alkalmaznak, ezáltal a felhasználók neve anonim marad, és egy sokkal biztonságosabb alternatíva a személyes adatokat tekintve. A kriptovalutás fizetőeszközök többsége decentralizált, mely az jelenti, hogy nem bank, vagy központi felügyelet hatásköre alá tartozik, ezáltal nincs harmadik fél. Habár egyes országok már törvényileg szabályozzák a kriptovaluta felhasználását, a fizetőeszköz hatalmas előnye, hogy külföldi fizetési tranzakciókat is lehet vele végezni.

Általánosságban tudni kell, hogy a kriptovaluta leginkább a digitális valuták részhalmazába tartozik, mely kiváló megoldást jelent a szerencsejáték-iparban való egyszerűbb fizetésekre. Sok kaszinó beépíti a fizetési módjai közé, ezáltal is bővítve az opciókat a játékosaik számára. Ezenkívül olcsóbb alternatíva, ugyanis nem rendelkezik a pénz funkcióival. A fizetőeszköz biztonságát a blockchain technológia garantálja, ezáltal a tárolt információkat szinte lehetetlen lenyomozni. Mivel ahogyan említettük, a kriptovaluta rendszere decentralizált, ezért nyílt forráskódú szoftverek irányítják az árfolyamokat.

Néhány kriptovaluta, mely jelenleg népszerű a piacon:

● Bitcoin
● Litecoin
● Dogecoin
● Ethereum
● Tether.

Mik a kilátások a jövőre nézve?

Érdemes megemlíteni, hogy a kriptobányászathoz óriási mennyiségű energiafelhasználásra van szükség, ezért a kritikusok súlyosan bírálják a környezetre gyakorolt hatását. Ezenkívül anonimitása miatt nagyon nehéz irányítani a kriptovalutával járó mellékes következményeket. Mivel a kripto rendszer mögött nincs gazdasági háttér, ezért sokan túl nagy bizalmat fektetnek a kriptovalutás fizetésekbe. Tekintve, hogy az emberek számára sokkal előnyösebb kínálattal rendelkező fizetőeszközről van szó, ezért sokan beleesnek abba a hibába, hogy úgy kezdenek el coinokat (kriptovalutát) vásárolni, hogy előtte nem néznek utána a rendszer buktatóinak. Éppen ezért mielőtt bárki elkezdené használni a kripto fizetést, mindenképp érdemes tájékozódni az előnyeiről, illetve a hátrányairól is.

Néhány negatív aspektusával szemben egyelőre úgy tűnik, hogy a kriptovalutás fizetőeszköz igen nagy jövő elé néz. Mivel egyre több alternatíva jelenik meg a piacon, és a világ is fejlődik a technológiák terén, ezért az emberek többsége is előszeretettel alkalmazza a kriptovalutás fizetést. Tekintve, hogy a kriptovalutát egyszerű kezelni, bárki számára elérhető, ezért a bitcoin és egyéb alternatívák népszerűsége folyamatosan növekszik.

Címkék: kriptovaluta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.