Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 04. 04:57, szerda | Helyi
Forrás: KEMÖH

A legaktívabb településre érkezett a vándorkiállítás

A legaktívabb településre érkezett a vándorkiállítás

A megyei óvodások és általános iskolások, illetve középiskolások klímaváltozással kapcsolatos rajz- és fotópályázatain született művek érkeztek Nyergesújfalura hétfőn.

Komárom és Bakonysárkány után hétfőn Nyergesújfalura érkezett a tárlat-sorozat, amelyet azért hívtak életre, hogy a megyei óvodások és általános iskolások, illetve középiskolások klímaváltozással kapcsolatos rajz- és fotópályázatain született pályaműveket közszemlére bocsássa.

Az előző két helyszínhez hasonlóan Nyergesújfalu is kitűnő házigazdának bizonyult. A néhány évvel korábban uniós forrásból felújított iskolaépület aulája illusztris helyszíne volt a kiállításnak. A nagyszámú nézőközönséget Borsó Tibor, a megyei közgyűlési alelnöke köszöntötte, aki néhány kérdéssel a gyermeksereg klímaváltozással kapcsolatos ismereteit is felmérte. A rögtönzött válaszokból kitűnt, hogy a nyergesi diákok fokozott aktivitása egyáltalán nem volt véletlen: kellő felelősséggel és tudatossággal közelítenek a témához, ami a felkészítő tanárok munkáját is dicséri. Közülük is messze kiemelkedik Szample Krisztina, fiatal művésznő a Kernstok Iskola rajztanára, aki remekül fogta össze diákjait, így azok az egész megyében a legaktívabbnak bizonyultak és több különdíjat elnyert alkotással fejezték ki, hogy mit is gondolnak a klímaváltozásról. A munkából a helyi óvodák is kivették részüket, közülük is kiemelkedik a szintén különdíjat elnyerő Napsugár Óvoda.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat tavasszal a megyei óvodások, alsó- és felső tagozatos általános iskolások részére rajzpályázati felhívásokat, míg a középiskolások számára fotópályázatot tett közzé. Az önkormányzat a 8 legaktívabb településen (Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu, Pilismarót, Tát, Tatabánya, Bábolna, Esztergom) kiállításokat is szervez a beérkezett alkotásokból és egy díszoklevél átadásával ismeri el a településeken működő óvodák és általános iskolák erőfeszítéseit. Így történt ez Nyergesújfalun is, ahol a díszoklevelet Abronits Tamás, a város alpolgármestere vette át Borsó Tibor alelnöktől.

A kiállítás-sorozat október 11-én, Pilismaróton folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT