Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Május 06. 08:37, szerda | Helyi

A leglátványosabb lampionos – Eredmények

A leglátványosabb lampionos – Eredmények

Az elmúlt évek leglátványosabb és legnagyobb résztvevői létszámot produkáló Lampionos felvonulásán 29 nagy egység és 22 evezős egység indult, közel 230 fővel.

A 2015-ös felvonulás résztvevői között több helyi vállalkozás képviselője vett részt. Külön örömre adott okot, hogy a Fesztiválsziget rendezvény sorozat egyik legnagyobb támogatója, a Suzuki Zrt. ismét indított csapatot. A helyi középiskolák és gimnáziumok közül a Dobó, a Franka, a Géza fejedelem iskola már szinte alapszintű résztvevői a felvonulásnak és idén csatlakozott a Balassa is egy remek installációval. A rendezvény emelkedő népszerűségét bizonyítja, hogy évről évre új csapatok és magányszemélyek csatlakoznak (a teljesség igénye nélkül: Vasas Horgász Egyesület, Carmen tánccsoport, Pázmány Péter KE-BTK). A felvonulás nemzetközi jellegét a párkányi motorcsónakosok és egy holland úriember által irányított motorcsónak erősítette.

A Kis-Duna partjára kilátogató több ezer ember tanúja lehetett a résztvevők kreativitásának, humorának. Az installációk nem csak a maguk szórakoztatására készültek, hanem a nézőkére is, remélve, hogy elnyerik a kilátogatók tetszését.

Az idei évben szakértő zsűri figyelte a versenyzőket Erős Gábor vezetésével. A zsűri döntése alapján az első három helyezett:

1. „Úszó erőd” - az MNM Esztergomi Vármúzeuma, az MNM Balassa Bálint Múzeuma és az Aranysólyom Lovagrend közös hajója
2. Sárkány – az Esztergomi Vitézek Suzuki RAFC hajója
3. Dobó Katica – a Dobó Katalin Gimnázium hajója

Közönség díj:
Pázmány Péter KE-BTK Óvodapedagógus és Tanítói szakos hallgatóinak és oktatóinak hajója

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönet minden résztvevőnek, támogatónak és segítőnek! Büszkék vagyunk, hogy részesei vagyunk ennek a hagyománynak.

Fesztiválsziget Esztergom

Még több fotó ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.